Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Állásbörze, egy jó lehetőség

ÁllásbörzeAz egyetemi évek általában a tanulásról, a barátságokról és a bulikról szólnak. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a diplomával a kezünkben, hirtelen ott találhatjuk magunkat a munkaerőpiacon. Akinek ez egy teljesen ismeretlen terep, az könnyen lemaradhat az álláskeresésben. Az ősszel és tavasszal megrendezett állásbörzék, remek alkalmat teremtenek, hogy az egyetemisták próbálgassák a szárnyaikat.

Milyen előnyei vannak?

Zajlik a tehetség hónapja

Tehetség hónapjaA tehetség hónapja 2014. március 25-én indult, és egy hónapon át tart majd. A fővárosban és vidéken, összesen 140 helyszínen vehetünk részt különböző programokon. A Tehetségpontok és a Tehetségsegítő Tanácsok a program keretében ingyenes rendezvényekkel várják az érdeklődőket. Lássuk mi is az a tehetség hónapja, és milyen rendezvények várnak a szülőkre és a kisgyermekekre.

Uniós program, idén először

Mi is az a felnőttképzés?

FelnőttképzésA felnőttképzés, egy gyakran elhangzó kifejezés. De mit is takar valójában, és miért van rá szükség? Az ugye mindenkinek egyértelmű, hogy az a világ, ami nagyszüleink idejében volt, mára szertefoszlott. Az a hozzáállás, hogy kitanulok egy szakmát és abban dolgozom életem végéig, nagyon szép, de a világ mai ritmusa egészen mást kíván. A politika, a gazdaság és a társadalom olyan sebességgel változik, hogy ez ma már elképzelhetetlen.

Melyik diplomával találsz jól fizető állást

DiplomaRégen a szülők, nagyobb befolyással bírtak a gyermekek pályaválasztására. Ha a családfő eldöntötte, hogy a fiából például jogász, orvos, vagy mérnök lesz, akkor ez alól kevesen tudtak kibújni. Az édesapákat pedig az a cél vezérelte, hogy olyan szakma legyen a kezükben, amivel karriert tudnak befutni. Rengeteg ilyen élményről lehet olvasni, neves művészeink életrajzában. Előbb végezd el a jogi kart, utána azt csinálsz, amit akarsz, mondták a zord atyák a francia-magyar szakra készülő költőknek.

Teljesen megújul a Klebersberg kastély

Klebersberg kastélyKlebersberg Kunó, korántsem szokványos hangzású nevét, az elmúlt években egyre többen tanulták meg. A kormány őt választotta ugyanis névadójának, az Intézményfenntartó Központnak. Aki azonban jártas a magyar kultúrtörténetben, az biztosan nem most hall róla először. Klebersberg Kunó ugyanis a két világháború közötti időszak, legnagyobb hatású közoktatási minisztere volt. Munkássága olyan hatású, melyre ennyi idő multán is érdemes visszatekinteni.

Két kínai óvodában, titokban gyógyszerezték a gyerekeket

ÓvodaAz egészséges életmód az elmúlt évtizedekben, nagyon előtérbe került. Egyre többen figyelnek oda a táplálkozásra, fordítanak időt a testmozgásra vagy fogyasztanak természetes gyógyhatású készítményeket, mint például gyógyteákat. Ennek a folyamatnak a része, hogy egészségünkre úgy tekintünk, mint egy megőrzendő egyensúlyi állapotra. A prevenció éppen ezért sokkal nagyobb hangsúlyt kap, mint korábban. Ha csak lehet, megpróbáljuk elkerülni a gyógyszeres kezelést.

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner

március 2014

Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner