Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Korszerű laboratóriumokkal a győri természettudományos oktatásért

laboratoriumok gyorbenA győri Révai Miklós Gimnáziumban a legmodernebb technikákat felsorakoztató természettudományos laboratóriumok segítik a diákság munkáját a fizika, kémia, biológia és földrajz tanulmányok területén. A beruházás megvalósítására „A természettudományos oktatás komplex megújítása a Révai Miklós Gimnázium és Kollégiumban” elnevezésű európai uniós projekt keretében került sor. A záró rendezvényen felavatták az elkészült laboratóriumok névadójának, Dr.

Sok a furcsaság az iskolaigazgatók kinevezése körül

klik_kinevezesAz Index vette a fáradságot, és összeszedte a Klebelsberg Központ legfurcsább igazgatói kinevezéseit. Merthogy elég sok furcsaság van a kinevezések körül. A pályázati rendszer már korábban is színjátéknak számított, amikor még az önkormányzat döntött az igazgatók személyéről. Az államosítással csak annyi változott, hogy a döntési jog egy szinttel feljebb kerül, a minisztériumhoz – vélekedik az Index, amely három igazgatói kinevezés példáján mutatja be a problémás ügyeket.

Jobb eséllyel indulnak az Erasmus-ösztöndíjasok

erasmusAz Európai Bizottság hétfőn közzétett átfogó hatástanulmánya szerint jóval esélyesebb helyzetből indulnak a munkaerőpiacon azok a friss diplomások, akik korábban külföldi tapasztalatokat szereztek az Erasmus oktatási-képzési csereprogram révén. A vizsgálat során a független szakértők 80 ezer hallgató, illetve vállalkozás válaszait dolgozták fel.

A tiltás sem tartja vissza az iskolákat a papírgyűjtéstől

iskolai_papirgyujtes
Úgy tűnik, a kormányzati tiltás ellenére számos iskola a következő évben is folytatja majd az iskolai papírgyűjtést, ahogyan azt évtizedek óta megszokták. A legtöbb iskola nem is tehet mást, mivel a plusz bevétel jól jön nekik, és ezt a pénzt szabadon használhatják fel, a Klik felügyelete nélkül.

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner

szeptember 2014

Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner