Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Campus Hungary ösztöndíj május végéig lehet pályázni

egyetemA Balassi Intézet immár hatodik alkalommal hirdeti meg az Európai Unió támogatásával a Campus Hungary ösztöndíjakat. A programra 2014. május 30-ig lehet pályázni. Idén 15 százalékkal emelkedett a hallgatói ösztöndíjak összege, és további fontos változás, hogy ebben az évben csak a konvergencia régiókban, tehát a vidéken található felsőoktatási intézmények hallgatói és munkatársai vehetnek részt a pályázaton.

Jelenleg a Campus Hungary az egyetlen olyan mobilitási program hazánkban, amelynek keretei közt lehetőségünk van bármely tudományterületről pályázni a világ összes országába. A program 2012 ősze óta működik, azóta öt pályázati szakaszon van túl. Eddig 7000 fő számára nyújtott ösztöndíjat, így segítségével sikerült megkétszerezni a hallgatói mobilitást. A hallgatók 87 országba nyertek ösztöndíjat, 27 százalékuk doktori képzésben vesz részt, 16 százalékok OTDK helyezett. A nyertes pályázók 46 százalékának tanulmányútja kreditelismeréssel jár.

Az idei ösztöndíjakra az akkreditált konvergencia régiók (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl és Dél-Dunántúl) felsőoktatási intézményeinek hallgatói pályázhatnak. Alapkövetelmény, hogy a pályázónak aktív hallgatói viszonnyal kell rendelkeznie, kivéve a PhD-hallgatókat és a szakmai gyakorlatra pályázókat. Rendelkeznie kell már két elvégzett félévvel, a küldő és befogadó intézmény támogatásával, és legalább középfokon kell beszélnie a pályázat során megjelölt munkanyelvet. Továbbá a pályázónak vállalnia kell, hogy tanulmányútjáról beszámolót készít.

Az ösztöndíj kérelmek elbírálásakor előnyt jelenthet az OTDK helyezés, a műszaki vagy természettudományi területen folytatott tanulmányok, továbbá a kreditelismeréssel járó tevékenységek. A hallgatóknak lehetőségük van részt venni féléves részképzésen, szakmai gyakorlaton, rövid és csoportos tanulmányúton.

Jó hír a pályázóknak, hogy idén 15 százalékkal nőtt az ösztöndíjak mértéke. Míg korábban legfeljebb havi 217 ezer forint volt az ösztöndíj összege a féléves részképzésen, illetve a szakmai gyakorlaton, addig a most meghirdetett pályázaton már havi 250 ezer forint is lehet az ösztöndíj összege. Természetesen ugyanígy emelkedtek az ösztöndíjak a rövid és csoportos tanulmányi úton résztvevők esetében is.

A Campus Hungary program nemcsak a hallgatók, de az oktatók, kutatók és adminisztratív dolgozók részére is lehetőséget ad, hogy ösztöndíjat nyerjenek rövid vagy hosszú tanulmányútra. Az érdeklődők 2014. május 30-ig nyújthatják be pályázatukat.

orientpress.hu

vg.hu

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner
Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner