Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

MTA tanulmány az érettségi védelmében

papir_repuloA gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című tanulmányában rávilágít arra, hogy a bérezések tekintetében egy vidéki háznyival kevesebbjük lesz az érettségi nélkülieknek. A szakemberek keményen bírálták azt a kormányzati tervet, amely a gimnáziumi tanulmányok háttérbe szorításával növelné a szakiskolai képzésben tanulók számát.

Véget értek az őszi írásbeli érettségik

osztalyteremAz Oktatási Hivatal (OH) tájékoztatása szerint szerdán rendben befejeződtek az idei őszi írásbeli vizsgák. Az elmúlt tíz napban mintegy 8 ezer vizsgázó tett több mint 10 ezer vizsgát, összesen 122 helyszínen. Az őszi vizsgaidőszakban legtöbb a javító érettségi (3500 vizsga, 35 százalék). Jelentős, több mint 2800 a "rendes" érettségi vizsgák száma, ez 28 százalékot jelent.

Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák

erettsegiAz Oktatási Hivatal keddi tájékoztatója szerint rendben véget értek az idei írásbeli érettségi vizsgák. Az elmúlt 16 napban mintegy 117.800 érettségiző írta meg a vizsgákat, összesen 1.190 helyszínen. Az Oktatási Hivatal 7.650 dobozban jutatta el azt a 38.100 biztonsági fóliatasakot a vizsgák helyszíneire, amelyek tartalmazták a vizsgákhoz szükséges 1.016.290 feladatlapot és CD-t.

Megengedett segédeszközök az érettségin

segedeszkozokKözelegnek az érettségik, az intenzív felkészülés ideje ez a középiskolai végzős diákok számára. Talán nem haszontalan dolog összefoglalni, hogy a sok tanulás mellett milyen segédeszközök állnak az érettségizők rendelkezésére. Ezekre kevesen fordítanak figyelmet, pedig egy-egy ilyen segédlet akár értékes plusz pontokat is hozhat a vizsgák során, így nagyban megkönnyíthetik a dolgunkat. De melyek hát azok a segédeszközök, amelyek használata megengedett az érettségi vizsgák során?

Oldalak

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner

érettségi

Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner