Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Közel hatezren jelentkeztek keresztféléves képzésre

keresztfelevAz Oktatási Hivatal és az Educatio Kft. tájékoztatása szerint csaknem hatezren jelentkeztek a jövő februárban induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre. Legtöbben – 4773-an - állami ösztöndíjas mesterképzéseket jelöltek meg első helyen. (A 2015. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban állami ösztöndíjas formában csak mesterképzéseket indíthattak az intézmények.)

Egyetemi felvételi: nehezebb lesz a bejutás?

felveteliPalkovics László, felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint a Felsőoktatási Kerekasztal a héten újra tárgyalni fog a felsőoktatás tervezett átalakításáról. Az államtitkár elmondása szerint a cél az, hogy lehetőséget kapjanak a tehetséges fiatalok, és több olyan hallgató kerüljön be a rendszerbe, aki valóban el tudja végezni a képzést. Jelenleg ugyanis 35 százaléka a diákoknak diploma nélkül fejezi be a tanulmányait.

Az idei tanévben a középiskolák többségében nem lesz felvételi vizsga

vizsgaAz idei tanévben az iskolák több mint fele nem tart majd felvételi vizsgát, hanem az általános iskolai tanulmányi eredmények alapján rangsorolja és veszi fel a tanulókat. 487 középiskola írta elő, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken – derül ki az Oktatási Hivatal (OH) mai közleményéből. Ezeknek az iskoláknak a listája megtalálható az OH honlapján, ahonnan letölthetők az írásbeli vizsgákra való jelentkezési lapok is.

Megkezdődött a felsőoktatási keresztféléves felvételi eljárás

keresztfeleves_kepzesAz Oktatási Hivatal és az Educatio kft. tájékoztatása szerint elindult a felsőoktatási keresztféléves felvételi eljárás. A továbbtanulni szándékozóknak a következő egy hónapban kell dönteniük arról, hogy melyik egyetemre, főiskolára, illetve milyen szakra adják be jelentkezésüket. Ezekből legfeljebb ötöt lehet megjelölni a felvételi lapon.

Oldalak

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner

felvételi

Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner