Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Rangos elismeréssel zárta első 20 évét a pécsi Gandhi

kultura A pécsi Gandhi Gimnázium és Kollégium idén ünnepli 20 éves fennállását. A jubileumi év alkalmából április folyamán került megrendezésre a „Gandhi 20” rendezvényprogram. Az április 9-én tartott rendezvényen Európa első cigány/roma nemzetiségi, érettségit adó intézménye méltó módon emlékezett meg e jeles alkalomról. Érdekes és színes programok várták az iskolához kötődő érdeklődőket.

Félmilliárdból újul meg a pécsi Gandhi Gimnázium

Gandhi gimnázium felújításaPécsett a Gandhi Gimnáziumba évente 170-200 roma diák tanul. A pedagógusok a tanításuk mellett, külön figyelmet fordítanak egyéb képességek kibontakoztatására is. Nagy hangsúlyt kap a személyiségfejlesztés, és a képességek fejlesztése is. A tanulókat ösztönzik, és fel is készítik a továbbtanulásra, és olyan magatartást adnak tovább, mellyel képesek lesznek helytállni a munka világában. Saját pedagógiai módszerüknek köszönhetően a roma kultúra ápolásért is sokat tesznek.

Oldalak

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner

Gandhi Gimnázium

Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner