Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Iskolások is kaphattak a lépfenével fertőzött húsból

szarvasmarhaAz Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken jelentette be, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében öt ember került kórházba lépfenefertőzés gyanúja miatt. A fertőzés egy tiszafüredi szarvasmarha-telepről származik, ahol a napokban két szarvasmarhát vágtak le illegálisan.

Júniustól a vadhús is felkerül a menzák étlapjára

vadaszlesA Mintamenza Program keretében júniustól havonta kétszer vadhúsból készült ételeket kínálnak majd a Junior Vendéglátó Zrt. által ellátott 256 menzán, az ország több mint 17 városában. A múlt héten tartott sajtótájékoztatón Prohászka Béla, a Mintamenza Program vezetője elmondta, hogy a magyar óvodai, illetve iskolai közétkeztetésben a vadhús eddig nem kapott szerepet, a jövőben ezen szeretnének változtatni. Békéscsabán már tesztelték is az elképzelést áprilisban, és nagyon jó visszajelzéseket kaptak.

Ősztől jelentős változások várhatók a közétkeztetésben

menzaA Magyar Közlönyben nemrég megjelent rendelet értelmében szeptembertől komoly változásokra számíthatunk az iskolai, óvodai, bölcsődei, illetve kórházi menzákon. A kormány célja, hogy a jövőben egészségesebb legyen a közétkeztetés, ennek érdekében kötelezni fogják a beszállító cégeket arra, hogy változtassanak az alapanyagokon, az ételek elkészítési módján és az ízesítésen. Tehát alaposan felforgatják a konyhákat.

Oldalak

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner

közétkeztetés

Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner