Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Kerekasztal megbeszélés a szegregáció felszámolására

szegregacioAz EMMI képviselői és civil szakértők részvételével csütörtökön megtartották az új kormányzati ciklus első Antiszegregációs Kerekasztal megbeszélését. A tegnapi ülésen a területi alapon kialakuló szegregációt vizsgálták elsősorban, és javaslatokat tettek annak felszámolására. Az Antiszegregációs Kerekasztal még 2013-ban alakult meg, az EMMI által. A testület fő feladata, hogy javaslatokat tegyen a szegregáció felszámolására vonatkozóan, és segítse az ehhez szükséges szakmai munkát.

Sok a furcsaság az iskolaigazgatók kinevezése körül

klik_kinevezesAz Index vette a fáradságot, és összeszedte a Klebelsberg Központ legfurcsább igazgatói kinevezéseit. Merthogy elég sok furcsaság van a kinevezések körül. A pályázati rendszer már korábban is színjátéknak számított, amikor még az önkormányzat döntött az igazgatók személyéről. Az államosítással csak annyi változott, hogy a döntési jog egy szinttel feljebb kerül, a minisztériumhoz – vélekedik az Index, amely három igazgatói kinevezés példáján mutatja be a problémás ügyeket.

Oldalak

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner

EMMI

Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner