Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Fontos felkészíteni az óvodásokat az iskolára

abacusA szeptember-október fontos időszak a nagycsoportos óvodások életében, ugyanis ilyentájt mérik fel a gyerekek képességeit és fejlettségét, hogy milyen fejlesztésre van szükségük az iskolaérettség eléréséhez. A tesztek elvégzése nem kötelező, hiszen jó esetben a nevelők folyamatosan követik a kicsik fejlődését.

Így fejlesztheti gyermekét a szünidőben

gyerekekA mai világban már az egészen kis gyermekekre is hatalmas teher nehezedik az iskolában, hiszen rengeteg időt töltenek tanulással és a házi feladatok megírásával. Bizony, rájuk is fér a szünidő, hogy kipihenjék magukat. Ezért nagyon fontos, hogy a nyári vakáció alatt a gyerek sokat pihenjen, és feltöltődjön energiával.

Fejlesztések az oktatási rendszerben

diakokPedagógusoknak, és az oktatás területén tevékenykedő szakembereknek tartottak konferenciát szerdán, Békéscsabán. Az összejövetelen szó esett számos dologról, többek között a köznevelésben, az oktatási rendszerben lezajlott változásokról. A résztvevők a konferencián képet kaphattak arról is, hogy a jövőben milyen fejlesztésekre, tervekre, lehetőségekre számíthatnak.

Oldalak

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner

fejlesztés

Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner