Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Szigorítja a kormány a nyelvoktatást

nyelvoraAz oktatás újabb területének működését forgatja fel a kormány: azok a nyelvtanárok, akik nem rendelkeznek pedagógusi végzettséggel, mostantól nem taníthatnak majd állami vagy uniós forrásból fenntartott nyelviskolákban. Igaz, korábban sem voltak könnyű helyzetben, hiszen az eddigi szabályozás is csak 20 százalékos részvételt engedélyezett a számukra. A kormány mostantól viszont már zéró toleranciát hirdetett, és a kvótát levitte nulla százalékra.

OKJ-s képzések: hogyan válasszunk megfelelően?

okj_kepzesAz Okj-s képzések nagy népszerűségnek örvendenek, ami nem is csoda. Rengetegféle képzés közül választhatunk, a tanfolyamok bőségét látva ugyanakkor felvetődhet a kérdés: melyik is lenne számunkra a legmegfelelőbb? A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az államilag elismert szakképesítést nyújtó tanfolyamok az iskolarendszeren kívüli képzések között a legnépszerűbbek közé tartoznak.

Közmunkás képzés: a többség megszerezte a bizonyítványt

vizsgaAz elmúlt télen 95 ezer álláskereső vett részt a kormány által szervezett képzéseken. A közfoglalkoztatás keretében beiskolázott résztvevők több mint 90 százaléka már sikeresen túl van a képzéseken, és bizonyítványhoz jutott. Azoknak, akiknek nem sikerült még megszerezniük a bizonyítványt, pótvizsgán kell számot adniuk a megszerzett tudásukról. A pótvizsgák már javában zajlanak, ez derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztatójából, amelyet a Magyar Nemzetnek küldött.

Oldalak

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner

Felnőttképzés

Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner