Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Gyerekek gyűjtenek az iskoláknak

taneszkozA középiskolás diákokból álló Szabad Oktatást csoport adománygyűjtő akciót indított el azzal a céllal, hogy a rászoruló iskolákat megfelelő taneszközökkel tudják ellátni. A csoport tagjai így kívánják felhívni a figyelmet arra, hogy rengeteg iskolában előfordul, hogy nincs elegendő pénz az olyan alapeszközökre, mint a papír, filc vagy a kréta. Gyakran az s megtörténik, hogy a tanárok és a szülők veszik meg a szükséges kellékeket.

A diákok megkeresték levélben az összes budapesti iskolát, hogy megtudják, hol van szükség segítségre. Végül összesen 22 iskola jelezte szükségleteit, tehát a csoport most összesen 22 iskolának tervezi átadni az igazgatók igénylései alapján összeállított csomagokat, összesen 42 ezer krétát és ezer filcet. Szerdán a Csepeli Mészáros Jenő Speciális Általános Iskolában került átadásra 2700 kréta és 68 táblafilc. Pénteken pedig újabb két iskolában adták át az iskolák igényei alapján összeállított taneszköz-csomagokat – írja a szervezet közleményében. Igaz, a közleményből kiderül, hogy az egyik iskolában mégsem vették át a csomagot, jóllehet az átadás előtt egy órával még egyeztettek a dologról az intézmény igazgatójával, aki ekkor még várta a diákokat. Később az igazgató mégsem vette át az adományt, arra hivatkozva, hogy nem szeretne belekeveredni valamely politikai célú akcióba, továbbá kifejezte felháborodását, hogy a gyerekek pénzéből gyűjtenek taneszközökre. Ennek az iskolának postán fogja kiküldeni a csomagot a szervezet.

A csoport eddig tagjainak saját zsebpénzéből és a Humán Platform nevű civil szervezet támogatásából fedezte az akciót, de a középiskolások nem rendelkeznek elegendő összeggel ahhoz, hogy mind a 22 iskola kérésének eleget tegyenek. Így most gyűjtésbe kezdtek az adjukossze.hu oldalon.

“Be akarjuk bizonyítani, hogy együtt képesek vagyunk tenni, hogy tudunk olyan segítséget adni, ami egyszerre jelent átmeneti megoldást a problémákra, és hívja fel az ország vezetőinek a figyelmét, hogy nekik illene ezeket a problémákat valóban megoldania. Ha 1000 forinttal segítesz, akkor 100 krétát tudunk adományozni az iskoláknak. Ha 2000 forinttal segítesz, akkor 200 krétát tudunk adományozni az iskoláknak. 5000 forintért már 500 krétát tudunk venni az iskoláknak.”

168ora.hu

magyarinfo.blog.hu

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner
Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner