Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Ingyenes az Office a diákoknak és a tanároknak

notebookA Tisztaszoftver-program keretében mostantól ingyenes az Office 365 a diákok számára. Az 1,3 millió köznevelésben tanuló iskolás öt számítógépre, laptopra és további öt mobil eszközre töltheti le jogtisztán és ingyenesen a Word, az Excel és a Powerpoint legfrissebb változatát. A programot januártól kiterjesztik a pedagógusokra is. A program bővülésével minden diák egy terabyte tárterületet is kap a Microsoft felhőjében.

A magyar kormány és a Microsoft Magyarország együttműködése 2002-re nyúlik vissza, ekkor kötötték az első megállapodást. Ennek keretében a felsőoktatásban tanulók és oktatók számára vált ingyenesen elérhetővé a szoftvercsomag. 2005-ben az együttműködést kiterjesztették a közoktatás területére is. A licenszek beszerzése éves bérleti konstrukcióban, igen kedvező áron történik. Ez a megállapodás jól illeszkedik a „digitális nemzet” fejlesztési program céljaihoz. Ennek egyik fontos eleme, hogy 2018-ra megépüljön az egész országot lefedő, nagy sávszélességű hálózati infrastruktúra, amely hozzájárul az ország versenyképességének növekedéséhez, a lakosság digitális írástudásának fejlődéséhez.

Azoknak a diákoknak, akik le szeretnék tölteni a szoftvercsomagot, az Educatio Nonprofit Kft. által biztosított weboldalon kell regisztrálniuk. Az Educatio által fejlesztett és üzemeltetett Köznevelés információs rendszerrel (KIR) a regisztráció egyszerűen és gyorsan hitelesíthető, ezért a telepítés folyamat nem bonyolult. Az Office csomagot a tanárok már eddig is ingyen használhatták otthoni gépükön, de hamarosan ezt is kiterjesztik további 5 gépre.

A hazai felsőoktatás intézményei is részesei a Campus programnak, ezért az egyetemisták, főiskolások is jogosultak lesznek az Office használatára 5+5 eszközön. Az intézményekben már folyik a regisztrációs rendszerek kiépítése, így nemsokára a felsőoktatásban tanulók is ingyen tölthetik le a szoftvereket.

Papp István, a magyar Microsoft ügyvezetője elmondta, hogy a Microsoft azért dolgozta ki a Digitális Oktatási Alapcsomagot és kínálta fel ingyen a magyar közoktatásban tanulóknak, mert ezt tekintette a maga részéről megtehető első lépésnek ahhoz, hogy Magyarország digitális országgá váljék. A Microsoft Magyarország felajánlásának a célja, hogy eszközeivel és megoldásaival hozzájáruljon ahhoz, hogy a 21. századi Magyarországon a gyerekek úgy nőjenek fel, hogy képesek legyenek legalább alapszinten használni az infokommunikációs eszközöket.

infovilag.hu

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner
Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner