Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

11,7 milliárd forint informatikai fejlesztésekre

notebook_illusztracioMintegy 30 ezer új informatikai eszközt kapnak az iskolák, 1885 helyen. A 11,7 milliárd forintos informatikai fejlesztéssel az általános iskolák tanulóinak felzárkóztatását segítené a kormány és a pedagógusok munkáját – mondta Czunyiné Bertalan Judit. A köznevelésért felelős államtitkár minderről október 20-án beszélt a Móra Ferenc Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón.

Iskolafejlesztésekre szánja a kormány a reklámadót

televizioÚgy tűnik, a kormány ismét elgondolkodott a reklámadó bevezetésén. Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár a tervezet kapcsán úgy nyilatkozott, hogy amennyiben bevezetésre kerül a Fideszes L. Simon László egyéni képviselő által indítványozott új adónem, annak bevételeit a kormány a gyerekekre fogja költeni. Az összegből iskolákat fejlesztenének, korszerűsítenék és bővítenék az oktatási intézményeket.

Oldalak

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner

iskolafejlesztés

Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner