Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Iskolafejlesztésekre szánja a kormány a reklámadót

televizioÚgy tűnik, a kormány ismét elgondolkodott a reklámadó bevezetésén. Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár a tervezet kapcsán úgy nyilatkozott, hogy amennyiben bevezetésre kerül a Fideszes L. Simon László egyéni képviselő által indítványozott új adónem, annak bevételeit a kormány a gyerekekre fogja költeni. Az összegből iskolákat fejlesztenének, korszerűsítenék és bővítenék az oktatási intézményeket.

A fejlesztési elképzelésekről egyelőre nem sok minden derült ki. Az államtitkár azonban hangsúlyozta a közteherviselés fontosságát. Véleménye szerint mindenkinek a teherbírásának megfelelően kell részt vállalnia a közterhekből, emiatt elvárható, hogy többet fizessen a bank-, az energia-, a kereskedelmi és a telekommunikációs szektor, valamint a biztosítószféra. Ugyanezen az elven kellene nagyobb terheket vállalnia a jelentős reklámbevétellel rendelkező multinacionális médiavállalatoknak is.

A politikus nem találja furcsának a médiaszektor tiltakozását, szerinte természetes, hogy még jobboldali sajtó is csatlakozik a tiltakozásokhoz. Lázár János nem lát összefüggést a reklámadó és a demokrácia, illetve sajtószabadság között. Ahogy fogalmazott, "azért, mert adót kell fizetni, attól még demokrácia marad Magyarországon".

Ugyanakkor kényesnek tartja a reklámadó tervét politikai szempontból, mivel emiatt kialakulhat egy speciális érdekütközés a politikusok és a média között. Ez megnehezítheti a politikusok dolgát, hiszen munkájukhoz sokszor nélkülözhetetlen a médiában való megjelenés. Az államtitkár véleménye szerint ezzel próbál meg visszaélni a média, hogy nyomást gyakoroljon a kormányra.

Lázár visszautasította az RTL Magyarország vádjait, azaz cáfolta, hogy a kormány a reklámadó bevezetésével kívánja tönkretenni a céget. Véleménye szerint éppen az RTL fenyegeti az országot, megzsarolja a nézőket és a politikusokat. A politikus elmondása szerint az RTL-nek – lévén, hogy nemzetközi nagyvállalat - nagyobb terhet kellene vállalnia az adózásban. Képviselőként még hozzáfűzte, hogy amúgy is sok az olyan reklám, amely veszélyes a gyerekekre nézve, ezért a szabályozáson érdemes gondolkodni.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy lesz a változás a reklámadó tervezett mértékében. Lázár János közlése szerint erről a Fidesz országgyűlési frakciója fog dönteni. "A bevezetést el lehet halasztani, de végleg lesöpörni az asztalról nem lehet" – szögezte le az államtitkár.

pecsiujsag.hu

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner
Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner