Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Két kínai óvodában, titokban gyógyszerezték a gyerekeket

ÓvodaAz egészséges életmód az elmúlt évtizedekben, nagyon előtérbe került. Egyre többen figyelnek oda a táplálkozásra, fordítanak időt a testmozgásra vagy fogyasztanak természetes gyógyhatású készítményeket, mint például gyógyteákat. Ennek a folyamatnak a része, hogy egészségünkre úgy tekintünk, mint egy megőrzendő egyensúlyi állapotra. A prevenció éppen ezért sokkal nagyobb hangsúlyt kap, mint korábban. Ha csak lehet, megpróbáljuk elkerülni a gyógyszeres kezelést. Az elmúlt időszakban napvilágot látott tudományos kutatások arra is rávilágítottak, hogy az antibiotikumok használatával is óvatosan kell bánni.

A fentiek természetesen hatványozottan igazak, amikor gyermekeinkről van szó. Ha mi esetlegesen csak bekapkodunk valamit napközben, az ő étkezésükre - akár komoly anyagi áldozat árán is - nagy gonddal ügyelünk. Elterjedőben van az a gondolkodás is, hogy amíg nem muszáj, nekik se adjunk erős gyógyszereket pláne antibiotikumokat. Reneszánszukat élik az alternatív módszerek, mint a gyógyteák, hűtőfürdő, vagy az orrszívó berendezések.

Éppen ezért megdöbbentő, amikor az ember arról olvas, hogy valahol a szülők belegyezése nélkül adnak óvodás korú gyermekének erős gyógyszereket. Az eset szerencsére nem hazánkban történt, és remélhetőleg nálunk nincs is példa ilyenre. Azért is felháborító a történet, mert a szülők részéről talán a bölcsödébe és az óvodába fektetett bizalom a legnagyobb. Ebben az életkorban a gyermekek még nagyon védtelenek, számos dologban segítségre szorulnak. A szülők és az óvodapedagógusok közötti bizalom ezért nagyon fontos, és egyben nagyon törékeny is.

A kínai Senhszi tartomány székhelyének két óvodájában is, ez a bizalom vélhetően hosszú időre megszakadt. A két óvodában 2008 és 2013 közötti időszakban, szisztematikusan gyógyszerezték a gyerekeket. Ezzel azt a célt szerették volna elérni, hogy részt vegyenek a foglalkozásokon és növeljék az ellenálló képességüket. A két óvodába összesen 1455 gyerek járt, számukra négy adagban 54 600 tablettát vásároltak egy gyógyszer-nagykereskedő vállalattól.

Az ügyre azután derült fény, hogy több gyermek is gyomorfájásra, szédülésre és lábfájásra panaszkodott. A hatóságok teljes körű vizsgálata felderítette a titokban folyó gyógyszerezést, és lefoglalták a tablettákat. A rendőrség pedig őrizetbe vette az óvodavezetőket, és az orvosokat. A gyerekeket természetesen kivizsgálják. A felháborodás mértékére jellemző, hogy a szülők tucatjai vonultak az óvodák elé, lezárva az utakat és magyarázatot követelve.

ovonok.hu

Címkék: 

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner
Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner