Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Erre figyeljen, ha gyermeke diákmunkát vállal!

diákmunkaNyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak, lehet szó irodai munkáról, bolti kisegítésről, de sokan vállalnak munkát fesztiválokon és strandokon is.

MTA tanulmány az érettségi védelmében

papir_repuloA gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című tanulmányában rávilágít arra, hogy a bérezések tekintetében egy vidéki háznyival kevesebbjük lesz az érettségi nélkülieknek. A szakemberek keményen bírálták azt a kormányzati tervet, amely a gimnáziumi tanulmányok háttérbe szorításával növelné a szakiskolai képzésben tanulók számát.

Egyre több cserediák jön Magyarországra

cserediakA nemzetközi diákcsere-programok szervezésével foglalkozó nonprofit szervezet, az American Field Service (AFS) 1990 óta működik Magyarországon, nemzetközi szinten pedig most ünnepli 100. évfordulóját. Az AFS a Vöröskereszt után a második legnagyobb önkéntes szervezet, amely 80 országban mintegy 40 ezer – hazánkban négyszáz – önkéntes munkáját koordinálja. Nekik köszönhetően már mintegy kétezer magyar diák vehetett részt a programban, és körülbelül ugyanennyi külföldi diák érkezett hozzánk.

Pénzügyi kultúrára oktatnák a középiskolásokat

moneyAz Econventio Közhasznú Egyesület csütörtöki konferenciájának tájékoztatóján Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára beszélt arról, hogy köznevelésben helye van a pénzügyi kultúrára való nevelésnek. Az államtitkár szerint mind a felmérések, mind a jelenleg iskolarendszeren kívül, illetve mintaiskolákban szervezett pénzügyi kultúra oktatásának tapasztalatai azt igazolják, hogy a középiskolai korosztály kellően érzékeny a téma befogadására.

A két tannyelvű iskolák köre is szűkülhet?

handEgy, a Magyar Közlönyben október végén megjelent minisztériumi rendelet értelmében a két tannyelvű iskoláknak a jövőben új kritériumoknak kell majd megfelelniük. A rendeletben foglalt feltételek a szakértők szerint gyakorlatilag betarthatatlanok, ebből arra lehet következtetni, hogy a kormány szűkíteni kívánja ezen intézmények körét. Egyes vélekedések szerint a rendelet célja is a felsőoktatásba bejutók számának csökkentése, jelen esetben anyagi alapon való szelektálással.

Oldalak

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner

Középszintű oktatás

Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner