Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

KRESZ-feszt a biztonságos közlekedésért

kozlekedesbiztonságÓvodásoknak és általános iskolásoknak tartanak közlekedésbiztonsággal kapcsolatos programokat, versenyeket az immáron másodszor megrendezésre kerülő KRESZ-feszten. Mindeközben a budapesti Városligetben átadták a felújított KRESZ-parkot.

Több szervezettel is összefogva szerették volna megvalósítani azt a célt, hogy megismertessék a legkisebbekkel az alapvető szabályokat a biztonságos közlekedésük érdekében – mondta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a fővárosi ünnepégen. Megjegyezte, hogy ez a szerepel a nemzeti közlekedési stratégiában is. A gyerekeket is érintő közlekedésbiztonsági fejlesztésekre az elmúlt évben mintegy 5 milliárd forintot fordítottak.

Idén szeptemberben egyetlen gyermek sem vesztette életét az ország közútjain balesetben – számolt be a jó hírekről Halmosi Zsolt, az Országos Baleset-megelőzési Bizottság (OBB) alelnöke. Mint elmondta, a statisztika évről-évre javul. 1990-ben például még 107 gyermek halt meg közlekedési baleset miatt. Az EU célja, hogy 2050-re nullára csökkenjen a közlekedési baleset halálos áldozatainak számát, ám ehhez sok ember és szervezet összefogása szükséges.

Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) elnöke szerint a közlekedők sokszor nehezményezik a túlszabályozottságot, de az a tapasztalat, hogy amint lazítanak a szabályokon, a közlekedők rögtön lazábban veszik az előírásokat, balesetveszélybe sodorva ezzel magukat és másokat is. A közlekedési szabályok felpuhítására csak akkor kerülhet sor, ha kialakul a megfelelő közlekedési kultúra. Az óvodások és az általános iskolások felkészítése jó kiindulópont ehhez.

A KRESZ-feszt elsősorban megelőző tevékenység, ezt a folyamatot pedig az OBB tudja megfelelően koordinálni – szögezte le Vereczkey Zoltán, a Közlekedéstudományi Intézet ügyvezető igazgatója, aki úgy gondolja, hogy a gyermekeinket nem megvédeni kell, hanem felkészíteni őket arra, hogy le tudják győzni a nehézségeket.

hirado.hu

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner
Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner