Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Magas kereset diploma nélkül

Diploma, magas keresetHazánkban is hosszú ideje gondolják sokan úgy, hogy az érvényesülés egyetlen útja az egyetemi vagy főiskolai diplomával záródó oktatási rendszeren keresztül lehetséges. Ez nagy általánosságban így is van, de nézzük csak meg egy kezdő magyar tanár fizetését, és mindjárt más színben látjuk a dolgokat. Az közismert tény, hogy számos komoly kvalitással rendelkező milliárdos, diploma nélkül érte el sikereit. Hogy a legnagyobbakat említsük csak, Bill Gates nem végezte el a Harvardot, Steve Jobs pedig mindösszesen egy szemesztert végzett a Stanfordon. Ők persze szakmájuk zsenijei voltak, és éppen jókor voltak jó helyen. De van számos állás, mely a felnőttképzésben megszerezhető ismeretekkel is betölthető. A Business Insider magazin összeállította ezen szakmák listáját.

Webfejlesztő

Minden ismeretet el lehet hozzá sajátítani különböző képzéseken. Informatikus diploma pedig nem szükségeltetik hozzá. Sőt aki igazán érdeklődik a szakma iránt, az önszorgalomból is komoly szintre érhet el. A munkakör lényege, hogy jellemzően cégek webes felületeit kell kezelni, létrehozni, megújítani, esetleg tartalommal feltölteni.

Social Media Manager

A közösségi portálok, egyre nagyobb teret nyernek az életünkben. Erre a folyamatra, természetesen az üzleti világ szereplői is felfigyeltek. Egyre többen jelennek meg ezeken a felületeken is. Mivel új területről van szó, ez új feladatok elé állítja a cégeket. Ezek nagy részét viszik a hátukon a social media managerek, avagy a közösségi média menedzserek. A cég facebook oldalán, twitterén, blogján és egyéb közösségi felületein tevékenykednek. Intézik a napi kapcsolattartást, a megosztásokat, ha kell hozzászólnak egy adott témához, vagy éppen válaszolnak a felmerülő kérdésekre. Tulajdonképpen ők alkotják meg a cég személyiségét. Ez egy nagyon összetett képességeket igénylő szakma, ahol egy kisebb hiba is gyakran komoly bonyodalmakhoz vezethet, de jó hír, hogy betöltéséhez nincs szükség diplomára.

Masszőr

Az egészségtudatos életmód része a masszíroztatás is. Az ügyes kezű masszőrt pedig, úgy adják tovább egymás között az emberek, mint a jó fodrászt. Aki tehetséges, és jól végzi a munkáját, az biztos havi jövedelmet tud magának biztosítani. A szükséges tudást szintén nem egyetemeken oktatják, így diploma nélkül végezhető.

Ez a három kiragadott példa természetesen korántsem fedi le a teljes palettát. Számos olyan szakma van még, ahol diploma nélkül olyan keresetet lehet elérni, mint az egyetemet végzettek állásaiban.

jobline.hu

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner
Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner