Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Az MTA is támogatja az iskolai tanulást segítő módszerek fejlesztését

mta_palyazatA Magyar Tudományos Akadémia (MTA) új pályázatán az iskolákban alkalmazott eredményes oktatási módszerek elemzéséhez és új eljárások fejlesztésének előkészítéséhez kaphatnak támogatást kutatócsoportok. A programra november 24-ig lehet jelentkezni, a pályázat bármely tudományághoz és tantárgycsoporthoz kapcsolódó szakértői közösség számára nyitott.
Ma már a pedagógusok a tankönyvek, digitális tananyagok, természettudományos kísérletek mellett számos segédeszköz és a tudás átadásának különböző formái közül választhatnak. A pályázat célja kettős: támogatni a hazai pedagógiai hagyományok tudományos vizsgálatát, valamint kidolgozni újabb módszertanokat.

A MTA tájékoztatása szerint a nyertes pályázók részletes kutatási koncepciót dolgoznak ki. A kutatás megvalósításához szükséges anyagi forrásokat egy következő pályázat keretében nyerhetik el. A pályázaton indulhatnak már létező vagy újonnan megalakuló, önállóan vagy közösen működő, egyetemi, illetve akadémiai kutatócsoportok, amelyek vezetője felsőoktatási intézményben vagy az MTA irányítása alatt álló kutatóközpont, kutatóintézet által foglalkoztatott, főállású oktató, illetve kutató. Az MTA külön hangsúlyt fektet arra, hogy a kutatócsoportok bevonják a munkába a közoktatásban dolgozó tanárokat.

A kutatások támogatására 50 millió forint áll rendelkezésre, amelyből egy pályázó legfeljebb 5 millió forintot nyerhet el. A támogatás százszázalékos, azaz önerőt nem kell felmutatniuk a pályázóknak. A pályázatok elbírálására december elején kerül sor, ezt a feladatot az MTA elnöke által felkért kuratórium látja majd el. A pályázatoknak tartalmaznia kell a kutatási feladatok ütemezését, eszközigényét, személyi feltételeit, illetve a tervezett kutatási koncepció lehetséges hasznosítási módjának ismertetését.

boon.hu

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner
Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner