Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Nem érdemes halogatni az iskolaválasztást

iskolaJóllehet a középiskolákban lényegében egész nyáron zajlik az iskolai beiratkozás, a szakemberek mégis azt tanácsolják, hogy senki ne halogassa az utolsó pillanatra a döntést. Érdemes mindenképp időben megválasztani az iskolát, mivel a leginkább keresett, államilag finanszírozott képzések keretében megszerezhető szakmák esetében bizony hamar elfogyhatnak a férőhelyek.

Lezárult az idei tanév, és lassan az érettségi időszak is a végéhez közeledik. Virág Gergő, a Klebelsberg Kuno Szakközépiskolát fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke arról számolt be, hogy a szakmát választók részéről egyre nagyobb érdeklődés tapasztalható az államilag elismert képzéseket kínáló iskolákban. Naponta növekszik a beiratkozók száma, és nagyon sokan érdeklődnek telefonon vagy elektronikus úton.

Virág Gergő elmondta, hogy a 2014/2015-ös tanévben számos keresett, jó elhelyezkedési lehetőségeket nyújtó szakképzéssel várják a leendő tanulóikat. „A nyári időszak közeledtével, a nyaralások, a fesztiválszezon beindulása mellett, sok diák és szüleik számára ez a döntés időszaka is. Melyik szakmát, melyik képzőintézményben tanulja a felnőttséghez közeledő fiatal. Általános tapasztalatunk, hogy a döntést viszonylag sokan hagyják az utolsó hetekre. Ezt semmiképp nem tanácsoljuk, hiszen számos keresett, államilag finanszírozott képzésen megszerezhető szakmára időközben elfogyhatnak a férőhelyek” – fogalmazott a szakember.

Virág Gergő tapasztalatai alapján elmondható, hogy a minőségi szakképzést és korszerű szaktudást igénylő és megszerezni vágyó fiatalok általában határozott elképzelésekkel rendelkeznek azzal kapcsolatban, hogy milyen szakmával szeretnének a jövőben foglalkozni. Ők azok, akik a tanévzárást követő pár héten belül eldöntik az iskolaválasztást, és időben elintézik a beiratkozást.

Természetesen nem kell elkapkodni a döntést, hiszen nagy a tétje a megfelelő szakmaválasztásnak. Az intézmények egész nyáron várják az érdeklődőket és a beiratkozókat. „Mégis azt tanácsoljuk: a döntést nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni. Ha a diák minőségi oktatási környezetben szeretne szakmát szerezni, fáradjon be idejében hozzánk személyes okmányaival és az iskolai végzettségét igazoló bizonyítványával” - javasolja Virág Gergő, a Klebelsberg Kuno Szakközépiskolát működtető oktatási központ vezetője.

orientpress.hu

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner
Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner