Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Megvannak az MTA pályázat nyertesei

mta_tamogatasA Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A támogatásokra összesen 50 millió forint áll rendelkezésre, ennek elosztásáról december 9-én döntött az MTA Közoktatási Elnöki Bizottságának tagjaiból álló zsűri.

Újabb támogatás a tanárjelölteknek

osztalyteremTovábbra is folytatódik a tanárjelölt hallgatók támogatása, a Klebelsberg-ösztöndíjra pályázó diákok akár havi 25-75 ezer forint összegű támogatást is elnyerhetnek. Az osztatlan tanárképzésen tanuló hallgatókat támogató programra október 20-ig lehet jelentkezni, az idei keretösszeg 343 millió forint – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Ilyen támogatások segítik az iskolakezdést

ceruzakA következő tanév kezdetéig már csak alig két hónap van hátra. A szeptemberi iskolakezdés minden évben nagy kiadást jelent a szülők számára, hiszen meg kell vásárolni a tankönyveket és a tanszereket is, ezek ára pedig több tízezer forintra is rúghat. Ilyenkor minden segítség jól jön, de tekintsük át, hogy pontosan milyen támogatásokat igényelhetünk.

Erre számíthat a Pető Intézet

mozgasserultRétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára szerdán sajtótájékoztatót tartott a Pető Intézet előtt. Az államtitkár a sajtótájékoztatón kifejtette, hogy az oktatási törvény módosítása, amellyel az intézmény közvetlenül állami fenntartásba kerül, biztos finanszírozást és jogi környezetet biztosít a jövőben a Pető Intézet számára.

Milliárdos támogatás az egyetemeknek

egyetemi konyvtarHárommilliárd forint támogatást kapott a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, továbbá a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Szegedi Biológiai Kutatóközpontja. A pénzügyi támogatás célja, hogy korszerűsítsék az élettudományi oktatást, és megerősítsék képzőhelyeik nemzetközi versenyképességét.

Oldalak

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner

támogatás

Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner