Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Több mint 200 millió iskolafejlesztésre Szegeden

felújításA Nevelési és Oktatási Intézmények Gazdasági Szakszolgálata (NGSZ) idén több mint 200 millió forintot költ a szegedi oktatási intézmények felújítására, de kiemelten nagy beruházásra egyik intézményben sem lehet számítani.

A takarítási szünet már a héten megkezdődött egyes óvodákban, és az iskolákban és kollégiumokban is nekiláttak már a karbantartási munkálatoknak. Szegeden a Nevelési és Oktatási Intézmények Gazdasági Szakszolgálatához rendelt intézmények közül ebben az évben 30 óvodában, 17 általános iskolában, egy gimnáziumban és három kollégiumban lesznek felújítási munkálatok. A munkák több mint 200 millió forintba kerülnek majd.

Kardos Kálmán, az NGSZ igazgatója elmondta, hogy munkálatok keretében 6 óvodában, 4 általános iskolában és egy kollégiumban végeznek majd parketta- és padlófelújítást. 10 óvodában és két általános iskolában kicserélik a nyílászárókat, 5 óvodában, 5 általános iskolában, egy gimnáziumban és egy kollégiumban vizesblokk-felújítást végeznek majd. Egy óvodában és három általános iskolában az udvar szépül majd meg.

Emellett bizonyos intézményekben villámvédelmi rendszert építenek ki, ebédlő-alapterületet bővítenek, tálalókonyhát újítanak fel, kazánt cserélnek, és tetőt újítanak fel. A legtöbbet (95 millió forintot) az általános iskolákra költik. A középiskolák közül idén csak a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumra jutott a keretből. Kiemelt munkálatokra sehol sem kerül sor, csak azokat a munkákat végzik el, amelyek a legszükségesebb.

A megyében idén Hódmezővásárhelyen jut a legtöbb pénz oktatási intézményekre. Hódmezővásárhelyen 121,2 millió forintból megújulnak a Szent István Általános Iskola Szent István utcai épületegyüttesén a tetőfedő és bádogos szerkezetek, a belső terek fal- és padlóburkolatai, a nyílászárók, az elektromos és fűtési hálózatok, valamint a szociális helyiségek. A Liszt új szárnyának tetőterében három tantermet, szertárt, közlekedőt, előteret és szociális blokkot alakítanak ki könnyűszerkezetű válaszfalak beépítésével, mintegy 40 millió forintból. Szintén tervben van, hogy felújítják a Szent István Általános Iskola Koczka utcai épületét is. 300 millió forintból hat helyi óvoda is megújul hamarosan: a Szabadság téri, a Magvető, a Malom és a Szent István utcai, valamint az Oldalkosár utca 4. és 14. szám alatti. A Nádor utcában egy új, kétszintes óvoda is épül, 240 millió forintból, amelynek felét önerőből oldja meg a város.

eduline.hu

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner
Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner