Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Az Új Nemzedék Jövőjéért, az OSG-n is

az új nemzedék jövőjéértAz Új Nemzedék Jövőjéért Programról talán sokan hallottak, de azért nem árt bemutatni. Ez a neve a kormány ifjúságpolitikai keretprogramjának. Céljai között szerepel többek között, az ifjúsági korosztályok sikeres társadalmi integrációjához szükséges környezet fejlesztése. Az oktatás minőségének javítása, és az egészséges életmódra nevelés. Alapvetően egy olyan közeg kialakítása, ahol a fiatalok perspektívát kapnak, és nem hagyják el szülőhazájukat. Másik oldalról itt van az Offline Group, az OSG avagy Offline Sport Games rendezője. Annak, aki nem találkozott volna még ezzel a névvel, ez alapvetően egy olyan rendezvény, amin egyszerre nézhetnek a fiatalok izgalmas utcai sportrendezvényeket, mint amilyenek a bmx, a gördeszka és görkori. Ezen kívül pedig koncertek is gondoskodnak a hangulatról.

A minisztérium és az Offline Group most stratégiai megállapodást kötött. Elsőre a két szervezetben nem túl sok közös vonás fedezhető fel, de az alap azonos, mind a kettő a fiatalokat próbálja megszólítani. Mivel ebben az Offline Group a szakértő, a minisztérium nagy reményeket fűz az együttműködéshez. Megállapodtak, hogy a tapasztalataikat kicserélik, és a tizenéveseket abban a környezetben próbálják elérni a pozitív üzenetekkel, ahol jól érzik magukat.

A minisztérium részéről Dr. Mihalovics Péter elmondta, hogy az Új Nemzedék Jövőjéért Program segítséget szeretne nyújtani a fiataloknak, hogy az életükkel kapcsolatos napi problémákat kezelni tudják. Egy olyan járható utat szeretnének bemutatni, melyen haladva az ifjabb korosztályok sikeresek lehetnek az önálló életben és az egzisztenciateremtésben. Mivel a programot könnyen elérhetővé szerették volna tenni, adta magát az ötlet, hogy oda kell fókuszálni ahova a fiatalok amúgy is szívesen járnak, és jól érzik magukat.

Sárvári Zoltán az Offline Group vezérigazgatója a tapasztalatairól beszélt. Elmondta, hogy a hiába használnak, az előző generációkhoz képest jóval több csatornát a mai fiatalok, mégis nagyon nehezen elérhetőek. Saját eredményeik azonban önmagukért beszélnek, hiszen fiatalok tízezreit képesek felállítani a számítógépek mellől, és rávenni őket, hogy menjenek ki a szabadba, ahol az egyének közösséget alkotnak. A zene és a sort szeretete pedig kapocsként működik közöttük. Mindkét fél reményét fejezte ki, hogy az együttműködés eredményként sokkal hatékonyabban tudják majd elérni a fiatalokat.

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner
Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner