Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Utolsó alkalom egy nyaralásra!

horvátországLassan de biztosan véget ér az idei nyár és elkezdődik az iskolaszezon. Elérkezett az utolsó alkalom, hogy becsöngetés előtt pihenjünk még egy kicsit.

Sok pedagógus kolléga a Balatonra jár évek óta nyaralni, közelsége és kedvező árai miatt. A legtöbb helyen már 3000 forinttól találunk szállást és több étteremben 1000 forinttól kapható egy három fogásos menü. Az augusztus 20-ai ünnepségek miatt, minden balatonparti városban ünnepségeket, kipakolóvásárt és nagyszabású bulikat szerveznek. A legnagyobb bulik idén is Siófokon, Balatonfüreden és Balatonbogláron lesznek. A legtöbb városban nem ér véget a szezon 20-ával. A nagyobb településeken augusztus utolsó hetében is számos programmal várják az ide látogatókat. Akik a csendesebb helyeket szeretik jobban, azoknak az északi part kisebb településeit ajánljuk, például Balatonszepezd vagy Balatonakali. Az aktuális programokat a www.napibalaton.hu honlapon találjuk.

Ha valaki egy kis mediterrán hangulatot szeretne érezni, akkor Budapesttől alig 5-6 órás autóúttal elérheti Horvátország északi régióit: Crikvenicát, a Krk szigetet vagy Pulát. Bármelyik úticélt is válasszuk, kellemes nyári napsütést, türkiz színben pompázó, kristálytiszta tengert és lüktető mediterrán hangulatot találunk. Augusztus végén már Horvátországban is csökkennek az árak, így ha ügyesek vagyunk, 10 eurótól (3000 forinttól) találunk már szállásokat. Jó ha tudjuk, Horvátországban is nagy nyárzáró bulikat tartanak augusztus végén. Majd minden városban ünnepségek vannak. Van, ahol nyárzáró bulikat szerveznek, máshol a szüretelés megkezdését ünneplik, sok helyen pedig az adott város védőszentjének napját. Ha Horvátországba készülünk a határon nem kell útlevél, elég a személyi igazolványunk. Ha olyan kiskorú gyerek is velünk utazik, akinek nincs mély személyije, annak útlevél szükséges. Ha nincs semmilyen hivatalos arcképes igazolványa a gyereknek, a magyar határőr vissza fogja fordítani a határon. Most már élelmiszert át lehet vinni a határon, így érdemes még Magyarországon bemenni egy bevásárlóközpontba és néhány napra megvenni az élelmiszert. Aktuális horvátországi programokat és utazási információkat a www.horvatorszaginfo.hu oldalon találunk.

Kálmán Andrea

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner
Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner