Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

11,7 milliárd forint informatikai fejlesztésekre

notebook_illusztracioMintegy 30 ezer új informatikai eszközt kapnak az iskolák, 1885 helyen. A 11,7 milliárd forintos informatikai fejlesztéssel az általános iskolák tanulóinak felzárkóztatását segítené a kormány és a pedagógusok munkáját – mondta Czunyiné Bertalan Judit. A köznevelésért felelős államtitkár minderről október 20-án beszélt a Móra Ferenc Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón. A program keretében az érintett intézményekben tantermi számítógépeket, notebookokat és tableteket telepítenek majd.

Az államtitkár az országos program első állomásán átadott 16 tantermi és hat pedagógusi notebookot, valamint egy projektort. Czunyiné Bertalan Judit tájékoztatása szerint közel hatezer állami fenntartású iskola működik Magyarországon, amelyekben összesen 1,3 millió diák tanul. A mostani projekt keretében 500 ezer diák és 70 ezer pedagógus jut korszerű informatikai eszközökhöz. A program elsődleges célcsoportja az általános műveltséget megalapozó, nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő általános iskolák tanulói.

Az államtitkár elmondta, hogy a fejlesztések során 4945 tantermi számítógépet, 8640 tantermi notebookot, 10 627 tanári notebookot, 5457 tabletet, valamint 4300 projektort szereznek be, és adnak át az iskoláknak. Czunyiné Bertalan Judit kiemelten fontos célnak tartja, hogy a hátrányos helyzetű családok gyerekei is a legmodernebb informatikai eszközökkel tanuljanak. Mivel a fiatalok elvárásai egyre nagyobbak, ezért az általános iskolai oktatás fejlesztése szempontjából elengedhetetlen, hogy a pedagógusok is modern eszközökön készüljenek fel – jelentette ki az államtitkár.

Az informatikai beruházás közösségi forrásból valósult meg, ezért ötéves fenntartási kötelezettség az előírás. A beszerzés során nemcsak az alacsony ár volt fontos szempont, hanem az informatikai eszközök minősége, magas szolgáltatási tartalma és tartóssága is.

A sajtótájékoztatón megszólat Kecskésné Marthi Marianna, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája tagintézmény-vezetője is, aki a fejlesztést nagyon fontosnak nevezte, mivel az intézményben olyan informatikai eszközöket cseréltek le, amelyek ma már nagyon elavultnak számítanak.

edupress.hu

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner
Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner