Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Őszig megtörténhet a Klik átszervezése

iskolaCzunyiné Bertalan Judit, az új köznevelési államtitkár őszig átalakítaná a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működését – egyebek mellett erről is beszélt az MTI-nek adott interjúban. Az államtitkár az intézmények állami fenntartásba vételével kapcsolatban azt mondta, hogy indokolt volt a centralizált átalakítás.

Terápiás nyári táborok Fóton

lovasterapiaA Magyar Lovasterápia Szövetség idén nyáron is szervez táborokat a fogyatékkal és pszichés zavarokkal élő gyermekeknek Fóton. A MOL Új Európa Alapítvány támogatásával megvalósuló táborok célja, hogy a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjának foglalkozásaira járó gyerekek az iskolai szünidő alatt se nélkülözzék kedvenc lovaikat, és részt vehessenek különféle játékos fejlesztő foglalkozásokon.

A kötelező olvasmányok és a tudatos költés

olvasasMegkezdődött a nyári vakáció az iskolákban. A diákok számára ez a 11 hét az aktív pihenés időszaka, de ez nem azt jelenti, hogy a szünidőben ne lennének iskolai feladataik. Ez a kötelező nyári olvasmányok időszaka is, amelyekkel az őszi iskolakezdésig végezniük kell. Évfolyamtól függően egy-két könyv az, amit a tanulóknak el kell olvasniuk, de emellett természetesen más műveket is a kezükbe vehetnek az érdeklődőbbek.

Nem egyértelmű az iskolai papírgyűjtés betiltásának jogi háttere

papirgyujtesEgy minisztériumi állásfoglalás értelmében 2015 januárjától tilos lesz az iskolai papírgyűjtés, azonban a Népszabadság által megkérdezett szakértők szerint a tiltás jogszabályokból nem vezethető le egyértelműen, annak ellenére, hogy a kormány folyamatosan azt kommunikálja, hogy a jövő évtől tilos lesz a gyűjtés az iskolában.

Szeptembertől megmérettetnek a gyerekek

testnevelesÖsszesen mintegy 2,2 milliárd forintból dolgozott ki egy új testnevelési stratégiát a miniszterelnök tanácsadója által vezetett szervezet. A Balogh Gábor olimpiai bajnok öttusázó által irányított Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) még 2013-ban nyerte el az uniós támogatást a szóban forgó stratégia megalkotására.

Változhatnak az oktatási törvények

parlamentAz emberi erőforrások minisztere hétfőn benyújtotta az Országgyűlésnek az oktatási tárgyú törvények módosítására tett javaslatait. A javaslat szerint a felsőoktatás területén lehetőség nyílna a teljes idejű képzés duális képzésként történő megszervezésére. Az elképzelések szerint a duális képzést a teljes idejű képzések egyik formájaként határoznák meg.

Nem érdemes halogatni az iskolaválasztást

iskolaJóllehet a középiskolákban lényegében egész nyáron zajlik az iskolai beiratkozás, a szakemberek mégis azt tanácsolják, hogy senki ne halogassa az utolsó pillanatra a döntést. Érdemes mindenképp időben megválasztani az iskolát, mivel a leginkább keresett, államilag finanszírozott képzések keretében megszerezhető szakmák esetében bizony hamar elfogyhatnak a férőhelyek.

Erre figyeljen, ha gyermeke diákmunkát vállal!

diákmunkaNyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak, lehet szó irodai munkáról, bolti kisegítésről, de sokan vállalnak munkát fesztiválokon és strandokon is.

Oldalak

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner

június 2014

Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner