Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Augusztus 15-ig kell befizetni a tankönyvcsomagok árát

tankönyvMár minden szülőnek kipostázták a tankönyvcsomagok árának rendezéséhez szükséges csekkeket, amelyeket augusztus 15-ig kell befizetni – nyilatkozta Arany Tamás, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) ügyvezető igazgatója a Népszavának. Hozzátette, hogy azok a diákok is hozzájutnak szeptemberben a tankönyvekhez, akiknek a szülei esetleg kicsúsznak a befizetési határidőből. Arany az esetleges postai késedelmekért nem a Kellot hibáztatja.

Nem jogszerű a nyári óvodai szünet?

Már nemcsak az iskolákban, de az utóbbi években már az óvodákban is megjelent a nyári szünet. Jellemzően ezt az időszakot használják fel az intézmények a karbantartási, felújítási munkálatok elvégzésére. Fontos azonban tudni, hogy az óvodai ellátásnak folyamatosnak kell lennie egész évben, így tehát a nyáron is. Ez azt jelenti, hogy az ellátást egy másik épületben biztosítani kell a felújítások ideje alatt is – ismertette az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkársága a Magyar Nemzettel.

Így fejlesztheti gyermekét a szünidőben

gyerekekA mai világban már az egészen kis gyermekekre is hatalmas teher nehezedik az iskolában, hiszen rengeteg időt töltenek tanulással és a házi feladatok megírásával. Bizony, rájuk is fér a szünidő, hogy kipihenjék magukat. Ezért nagyon fontos, hogy a nyári vakáció alatt a gyerek sokat pihenjen, és feltöltődjön energiával.

Vezetői pozícióra és magas fizetésre vágynak a középiskolások

uzletemberA Provident Pénzügyi Zrt. által működtetett Családi Kasszasikerek Program reprezentatív kutatásából kiderül, hogy a középiskolások 92 százaléka tervezi a továbbtanulást. Többségük gazdasági területen szeretne tanulni, jóllehet pénzügyi ismereteik meglehetősen hiányosak. A diákok nagy része nagyvállalatnál szeretne dolgozni, míg 41 százalékuk saját vállalkozásba fogna.

Már az óvodásokat sem kíméli a depresszió

depresszioFelnőttként sokan azt hisszük, hogy a gyermekek, legalábbis a legkisebbek, gondtalanul és vidáman élik az életüket, de sajnos ez koránt sincs mindig így, lelki egészségük törékenyebb, mint hinnénk. Hihetetlennek tűnik ugyan, de sok gyermek szenved a depressziótól már óvodás korban is. Az, hogy a depresszió jelentkezhet a gyermekeknél is, régóta ismert tény, de a hat éven aluli korosztály esetében csak nem olyan rég kezdték vizsgálni ezt az alattomos betegséget.

Botrányt okozhat a kancellári rendszer?

ParlamentAz Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) várhatóan még július folyamán kiírja a pályázatokat az állami felsőoktatási intézmények kancellári pozícióra – tájékoztatta a tárca az Indexet. A pályázatokat még a nyáron el is bírálják, annak érdekében, hogy szeptember elsejétől kinevezhessék a harminc állami egyetem és főiskola élére a kancellárokat.

Ilyen támogatások segítik az iskolakezdést

ceruzakA következő tanév kezdetéig már csak alig két hónap van hátra. A szeptemberi iskolakezdés minden évben nagy kiadást jelent a szülők számára, hiszen meg kell vásárolni a tankönyveket és a tanszereket is, ezek ára pedig több tízezer forintra is rúghat. Ilyenkor minden segítség jól jön, de tekintsük át, hogy pontosan milyen támogatásokat igényelhetünk.

Oldalak

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner

július 2014

Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner