Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Több családnak lesz ingyenes a menza jövőre

menzaBalog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerint a 3 éves kort betöltők kötelező óvodáztatása nemcsak oktatási, pedagógiai szempontból jelent segítséget a nehezebb körülmények közt élők számára, de biztosítja egyúttal az étkeztetést is. A miniszter ízléstelennek tartja azt a „számháborút”, ami véleménye szerint a gyermekéhezés körül kialakult. Hangsúlyozta, hogy ha csak egy éhező gyermek van Magyarországon, az is sok.

Mikortól számít óvodára érettnek a gyerek?

ujjfestesLassan közeleg az óvodaválasztás ideje, nehéz időszak ez sok szülőnek. Nehéz, mert nem könnyű eldönteni, hogy a kicsi megérett-e az óvodára, befogadja-e az intézet. Sokan féltik is a gyereket, hogy hogyan fogja eltölteni a napot a szülei nélkül. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az óvodában ott vannak a dajkák és óvónők, akik segítenek a gyerekeknek megoldani a hétköznapi feladatokat. Ugyanakkor van néhány egyszerű jele annak, hogy megállapítsuk, alkalmas-e arra a gyerek, hogy közösségbe adjuk.

Nem fenyegeti járvány az óvodásokat

nem_fenyegeti_jarvany_az_ovodasokatAz Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hivatalosan is megerősítette, hogy bakteriális fertőzés okozta agyvelőgyulladásban halt meg az a szentgotthárdi óvodás kislány, akinek haláláról hétfőn értesült az ÁNTSZ. Stánitz Éva, megyei tisztifőorvos hangsúlyozta, hogy mindössze egyetlen megbetegedésről tudnak, így nem kell járványtól tartani.

3,8 milliárd forint támogatás óvodáztatásra és egészségügyi képzésre

buborekBalog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerdai budapesti sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kormány 3,8 milliárd forint uniós forrással kívánja támogatni a jövőre bevezetésre kerülő kötelező óvodáztatást, illetve az egészségügyi dolgozók képzését és pályán maradását. Utóbbira 2,5 milliárd forintot szánnak, a kisgyermekkori nevelést pedig 1,3 milliárd forinttal támogatnák. A program új elnevezése Emberi Erőforrás Fejlesztés Operatív Program (EFOP).

Oldalak

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner

Bölcsőde / Óvoda

Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner