Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Szigorodhat az egyetemi felvételi

szigorodhat_az_egyetemi_felveteliA Fokozatváltás a felsőoktatásban címmel közzétett kormányzati stratégia értelmében a jövőben jelentős változásokra számíthatunk a felsőoktatásban. A dokumentum kitér többek közt arra, hogy bevezetnék az oktatók teljesítményközpontú előmeneteli rendszerét, 15 százalékkal csökkentenék a szakok számát, az agrároktatásban pedig bevezetnék a farmerképzést.

Nehéz a dolga a felvételizőknek a 16 népszerű szakon

”egyetem"Az idén sincsenek könnyű helyzetben azok a diákok, akik arra a 16 népszerű szak valamelyikére kívánnak jelentkezni, ahol központilag húzták meg a ponthatárokat. A ponthatárnak köszönhetően ismét lesz olyan képzés, amelyet az egész országból legfeljebb tíz-tizenöt diák kezdhet el államilag finanszírozott formában.

A gazdasági képzések népszerűsége továbbra is töretlen, így azok, akik a gazdálkodási és menedzsment szakot jelölték meg, számíthatnak arra, hogy önköltséget kell majd fizetniük, hiszen tavaly a 460-as ponthatár mellett csak 150 jelentkező nyert el állami ösztöndíjas helyet.
A kommunikáció szakra, illetve jogászképzésre jelentkezők helyzete sem egyszerű, mivel 2013-ban előbbiből csupán 25 jelentkezőt, utóbbiból 133-at vettek fel államilag finanszírozott helyre.

Oldalak

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner

egyetemi felvételi

Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner