Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

felvi2015Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A határidő vége előtt a jelentkezőknek véglegesíteniük kell jelentkezésüket, a hitelesítésre azonban február 23-ig még lehetőségük lesz.

Egyetemi felvételi: nehezebb lesz a bejutás?

felveteliPalkovics László, felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint a Felsőoktatási Kerekasztal a héten újra tárgyalni fog a felsőoktatás tervezett átalakításáról. Az államtitkár elmondása szerint a cél az, hogy lehetőséget kapjanak a tehetséges fiatalok, és több olyan hallgató kerüljön be a rendszerbe, aki valóban el tudja végezni a képzést. Jelenleg ugyanis 35 százaléka a diákoknak diploma nélkül fejezi be a tanulmányait.

A Semmelweis Egyetem beelőzte az ELTE-t

podiumVáltozás állt elő a HVG felsőoktatási rangsorában: a felsőoktatási intézmények élére a Semmelweis Egyetem (SE) került, megelőzve ezzel az évek óta listavezetőnek számító Eötvös Loránd Tudományegyetemet (ELTE). Az Eduline oktatási szakportál tegnap közzétett összegzése szerint a versenyben az orvos-, a bölcsész- és a természettudományi karok állnak a legjobban.

Nyilvánosságra hozták a kancellárok neveit

kerekasztalBalog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken ismertette huszonegy egyetemi kancellár nevét. Nyolc intézmény esetében még továbbra sem sikerült megtalálni a megfelelő személyt, de a miniszter ígérete szerint az év végéig ezekben is megtörténik a kancellárok kinevezése. A megnevezett kancellárok november 15-től kezdhetik meg munkájukat, ott pedig, ahol nem találtak megfelelő jelölteket, a jövő héten új pályázatot írnak ki.

Megkezdődött a felsőoktatási keresztféléves felvételi eljárás

keresztfeleves_kepzesAz Oktatási Hivatal és az Educatio kft. tájékoztatása szerint elindult a felsőoktatási keresztféléves felvételi eljárás. A továbbtanulni szándékozóknak a következő egy hónapban kell dönteniük arról, hogy melyik egyetemre, főiskolára, illetve milyen szakra adják be jelentkezésüket. Ezekből legfeljebb ötöt lehet megjelölni a felvételi lapon.

Oldalak

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner

felsőoktatás

Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner