Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Jobb eséllyel indulnak az Erasmus-ösztöndíjasok

erasmusAz Európai Bizottság hétfőn közzétett átfogó hatástanulmánya szerint jóval esélyesebb helyzetből indulnak a munkaerőpiacon azok a friss diplomások, akik korábban külföldi tapasztalatokat szereztek az Erasmus oktatási-képzési csereprogram révén. A vizsgálat során a független szakértők 80 ezer hallgató, illetve vállalkozás válaszait dolgozták fel.

Campus Hungary ösztöndíj május végéig lehet pályázni

egyetemA Balassi Intézet immár hatodik alkalommal hirdeti meg az Európai Unió támogatásával a Campus Hungary ösztöndíjakat. A programra 2014. május 30-ig lehet pályázni. Idén 15 százalékkal emelkedett a hallgatói ösztöndíjak összege, és további fontos változás, hogy ebben az évben csak a konvergencia régiókban, tehát a vidéken található felsőoktatási intézmények hallgatói és munkatársai vehetnek részt a pályázaton.

Oldalak

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner

ösztöndíj

Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner