Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Ismét van bölcsődéje Salgótarjánnak

salgotarjan_bolcsodeHétfőn adták át Salgótarjánban a Százszorszép bölcsődét. Az ünnepélyes átadáson részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is, aki elmondta, hogy a bölcsődék építése nemzetstratégiai kérdés. Balog nyugat-európai példákkal indokolta a fejlesztések szükségességét, amelyek azt mutatják, hogy azokban az államokban vállalnak többen második, harmadik gyermeket, ahol biztosított a gyermek elhelyezése, amíg a szülő dolgozik. Ahogy fogalmazott: "Magyarországon ma már nem lehet az elszegényedés oka a gyermekvállalás", és magyarázatként hozzáfűzte, hogy a szülőknek biztosítják gyermekeik elhelyezését, hogy akár mindketten munkába állhassanak.

Az elmúlt négy esztendőben a kormány 28 milliárd forintot fordított a bölcsődék fejlesztésére: ennek keretében 107 új bölcsőde épült, ami 6 ezer új férőhelyet jelent, és felújítottak 4800 bölcsődei férőhelyet is. A miniszter azonban úgy nyilatkozott, hogy ezzel még nincs vége a munkáknak, a bölcsődeépítési program tovább folytatódik. Az új bölcsőde átadásán Balog Zoltán Salgótarjánt "trendi" városnak nevezte, egyike ugyanis azon településeknek, ahol bölcsőde épült.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy két évvel ezelőtti hivatalba lépésekor a nógrádi megyeszékhelyen három dolgot kértek tőle. Az egyik a bölcsőde megépítése volt, a másik az alakuló színház támogatása, a harmadik pedig a főiskola volt, mivel a Budapesti Gazdasági Főiskola bezárta salgótarjáni intézetét. Azóta mindhárom kérdésben lett előrelépés: tavaly 60 millió forintot kapott miniszteri keretéből az időközben létrejött Zenthe Ferenc Színház, míg a héten aláírják az Óbudai Egyetem és a salgótarjáni önkormányzat közötti megállapodást is.

Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz-KDNP), Salgótarján polgármestere a bölcsődeavató ünnepségen elmondta, hogy a korábbi városvezetés döntése nyomán Salgótarján lett az egyetlen olyan megyeszékhely, ahol a kilencvenes évek végétől nem működött bölcsőde. A régebbi intézményt nemcsak bezárták, de az épületet is eladták. Ennek köszönhetően azoktól a pályázati lehetőségektől is elestek, amelyek a bölcsődék felújítását, vagy a férőhelyek bővítését célozták. Bölcsődeépítésről csak 2010 után tudtak ismét tárgyalni a kormánnyal – tette hozzá a polgármester.

ma.hu

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner
Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner