Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

299 iskola kapott mentoráló intézményi tanúsítványt

mentori_tanusitvanyKedden 299 iskolának adtak át mentoráló intézményi tanúsítványt Budapesten. Az intézményeket a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) pályázati úton választotta ki, a jövőben ezeknek az iskoláknak az lesz a feladata, hogy módszertani központokként működve segítsék a többi állami iskolát az eredményes gyakorlatok átvételében és alkalmazásában.

Sok a furcsaság az iskolaigazgatók kinevezése körül

klik_kinevezesAz Index vette a fáradságot, és összeszedte a Klebelsberg Központ legfurcsább igazgatói kinevezéseit. Merthogy elég sok furcsaság van a kinevezések körül. A pályázati rendszer már korábban is színjátéknak számított, amikor még az önkormányzat döntött az igazgatók személyéről. Az államosítással csak annyi változott, hogy a döntési jog egy szinttel feljebb kerül, a minisztériumhoz – vélekedik az Index, amely három igazgatói kinevezés példáján mutatja be a problémás ügyeket.

Őszig megtörténhet a Klik átszervezése

iskolaCzunyiné Bertalan Judit, az új köznevelési államtitkár őszig átalakítaná a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működését – egyebek mellett erről is beszélt az MTI-nek adott interjúban. Az államtitkár az intézmények állami fenntartásba vételével kapcsolatban azt mondta, hogy indokolt volt a centralizált átalakítás.

Fejlesztések az oktatási rendszerben

diakokPedagógusoknak, és az oktatás területén tevékenykedő szakembereknek tartottak konferenciát szerdán, Békéscsabán. Az összejövetelen szó esett számos dologról, többek között a köznevelésben, az oktatási rendszerben lezajlott változásokról. A résztvevők a konferencián képet kaphattak arról is, hogy a jövőben milyen fejlesztésekre, tervekre, lehetőségekre számíthatnak.

Személyi változások várhatók az oktatásügyben

iskolaMegkezdődtek a személycserék az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi). Első körben Kerékgyártó Sándort, Educatio Kft. vezetőjét bocsátották el azonnali hatállyal múlt csütörtökön. Ez a tárca egyik kiemelten fontos intézménye, amely milliárdos értékű beszerzéseket bonyolít, és amely a magyar köz- és felsőoktatás tartalmi, módszertani megújításával, központi oktatásügyi szolgáltatások fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozik.

Oldalak

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner

Klik

Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner