Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Konferencia a Faceboook generáció oktatásáról

CEEMAN_konferenciaTöbb mint 150 üzleti iskola és egyetem részvételével tartott oktatási konferenciát Budapesten a CEEMAN - a Dinamikus Társadalmak Nemzetközi Menedzsment Fejlesztési Szövetsége (International Association for Management Development in Dynamic Societies). A találkozóra immár második alakalommal került sor a fővárosban, az esemény házigazdája az ESSCA (École Supérieure des Sciences Commerciales d'Angers), amely Franciaország egyik elsőszámú, több mint 100 éves hagyománnyal büszkélkedő felsőoktatási intézménye. Az ESSCA Budapest húsz éve működik hazánkban, és a világ minden tájáról fogadja a diákokat.

A CEEMAN 22. konferenciáján a menedzsment oktatásban és az üzleti életben alkalmazható új technológiai megoldások álltak a középpontban. 35 ország rektora, tanára és oktatási szakembere vett részt a két napos konferencián. Abban mindnyájan egyetértettek, hogy a felsőoktatás komoly kihívásokkal néz szembe szerte a világban. A változó világban egyre nehezebb feladat a Facebook generáció figyelmének felkeltése és fenntartása. Amennyiben ez mégis sikerül, akkor a diákok képesek alaposan utánajárni a témának, de ha nem, akkor lehetetlen motiválni őket – foglalta össze a problémát Dr. Witold Bielecki, a lengyelországi Kozminski egyetem rektora. A szakember a legmodernebb technikai eszközök alkalmazásában látják a kiutat, amelyek okos felhasználása az egyetemek érdeke. Ily módon ugyanis jobb minőségű oktatásban részesíthetik a hallgatókat, ami növeli az oktatási intézmény reputációját és bevételeit. Emellett a végső felhasználók (a cégek, üzleti szereplők, munkáltatók) is elégedettek lehetnek.

Jelenleg ettől még távol vagyunk. Dr. Arshad Ahmad, aki a kanadai McMaster Egyetemről érkezett, előadása során beszélt arról, hogy egy nemzetközi felmérés szerint a felsőoktatási intézményeknek ugyan 96 százaléka elégedett a saját teljesítményével, a vállalatoknak azonban csak alig 11 százaléka értékeli hasonlóképpen az egyetemeken zajló munkát.

A rendezvényen elhangzottak azt erősítik, hogy az egyetemek, a klasszikus formájukban legalábbis, előbb-utóbb eltűnnek. Az új oktatási módszer legfőbb jellemzői a változatos, kihívást jelentő feladatok, az autentikus, valós élethelyzetek szimulációja, az aktív részvételt igénylő csapatmunka. Dr. Stéphane Justeau, a franciaországi ESSCA üzleti iskola professzora beszámolt a náluk működő úgynevezett intelligens tantermekről, ahol kis kerek asztalok körül ülnek hallgatóik, előttük monitor, a falakon képernyők, és a hallgatok csoportokban dolgoznak. A fásult hallgatók ily módon igenis kizökkenthetők – szögezte le a professzor.

figyelo.hu

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner
Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner