Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Közel hatezren jelentkeztek keresztféléves képzésre

keresztfelevAz Oktatási Hivatal és az Educatio Kft. tájékoztatása szerint csaknem hatezren jelentkeztek a jövő februárban induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre. Legtöbben – 4773-an - állami ösztöndíjas mesterképzéseket jelöltek meg első helyen. (A 2015. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban állami ösztöndíjas formában csak mesterképzéseket indíthattak az intézmények.)

4971-en mesterképzést jelöltek meg, 665-en alapképzést, 156-an felsőoktatási szakképzést választottak, osztatlan mesterképzést pedig 35-en jelöltek meg első helyen. Ha a szakválasztást nézzük, akkor - függetlenül a képzési formától és munkarendtől - a gazdaságtudományok és a műszaki képzési területek szakjai számítanak a legnépszerűbbeknek., mind az alap-, mind pedig a mesterképzés esetében.

Alapképzésen a gazdálkodási és menedzsment, a pénzügy és számvitel és az emberi erőforrások szakok kerültek be az élmezőnybe. Mesterképzésen első helyen a vezetés és szervezés volt a legnépszerűbb, a második helyen a gépészmérnöki képzés végzett, míg a harmadik helyezést a pénzügy mesterképzés szerezte meg.

A hivatal tájékoztatása szerint a jelentkezők mától a jelentkezői státuszlapot az e-felvételi oldalán elérhetik és letölthetik. Ennek segítségével ellenőrizhetik a felvételi adatbázisban rögzített adataikat. Az e-felvételi oldala emellett ügyintézésre is használható: módosíthatjuk a jelentkezéskor megadott adatainkat, pótolhatjuk a hiányzó dokumentumokat, illetve élhetünk az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségével, 2015. január 8-ig.

2015. január 2-ig kapnak hiánypótló felszólítást azok, akik hiányosan vagy pontatlanul adták meg adataikat, illetve nem küldték be a jelentkezések elbírálásához szükséges dokumentumokat. A jelentkezők a felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumokat (például felsőfokú oklevél, többletpontot igazoló dokumentumok) másolatait 2015. január 8-ig kötelesek benyújtani. Ezt megtehetik a jelentkezők elektronikus úton a felvi.hu oldalon elérhető e-felvételin keresztül, illetve postai úton az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre küldve a hiányzó papírokat.

stockportal.hu

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner
Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner