Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Zajlik a tehetség hónapja

Tehetség hónapjaA tehetség hónapja 2014. március 25-én indult, és egy hónapon át tart majd. A fővárosban és vidéken, összesen 140 helyszínen vehetünk részt különböző programokon. A Tehetségpontok és a Tehetségsegítő Tanácsok a program keretében ingyenes rendezvényekkel várják az érdeklődőket. Lássuk mi is az a tehetség hónapja, és milyen rendezvények várnak a szülőkre és a kisgyermekekre.

Uniós program, idén először

A MATEHETSZ, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége hagyományteremtő céllal rendezi meg idén először a tehetség hónapját. A kezdő dátum nem véletlen ez Bartók Béla születésnapja, mely magyar kezdeményezésre évek óta a tehetség napjának dátuma is egész Európában. A tehetség hónapja egy átfogóbb Tehetséghidak Program nevű projekt része. Ennek fő célkitűzései többek között, a kiemelkedően tehetséges fiatalok támogatása, speciális programok kidolgozása hátrányos helyzetű tehetségek számára és egy Tehetség Piactér létrehozása, mely abban segít, hogy a tehetségek társadalmi hasznosulása minél zökkenő mentesebb legyen. A tehetség hónapja rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a Tehetségpontok és a Tehetségsegítő Tanácsok munkájára, ezzel is növelve azok hatékonyságát.

Tehetségnapok

A térségi tehetségnapok az ország tíz különböző pontján találhatók meg. A térség kiemelkedő fiataljai itt mutatják be miben tehetségesek. Láthatóak majd az általuk előadott színpadi produkciók, előadások, koncertek és kiállítások is.

Szülői klubok

A fiatal tehetség kibontakozása, kibontása a szülők számára is komoly feladat, olykor próbatétel. Sőt vannak olyan fiatalok, akik a tehetségük miatt, az élet egyéb területin nehezebben teljesítenek, vagy nehezebben illeszkednek be a kortárscsoportokba. A szülői klubokban pszichológusok és tehetségfejlesztő szakértők segítenek elsajátítani a tehetségazonosítás módszereit, valamint használható tudást adnak át a fejlesztési lehetőségekkel kapcsolatosan.

Alkotónapok

Az alkotónapok tulajdonképpen betekintést engednek nyerni, hogyan is működik egy tehetségfejlesztő műhely. Azok a fiatalok, akik éreznek magukban indíttatást és alkotókedvet, most számos területen kipróbálhatják magukat. A képzőművészettől kezdve, a drámajátékon keresztül egészen a zenei és táncprogramokig. Akit pedig megragad a hely varázsa, akár csatlakozhat is egy Tehetségpont munkájához.

ovonok.hu

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner
Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner