Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!
Virágtartó

Aki a virágot szereti, csak jó ember lehet, azonban a megfelelő cserép megtalálása nem mindig egyszerű feladat. Még a legegyszerűbb cserép, pláne virágállvány darabok is nagyon jól mutatnak. Tehát ha például otthon derül ki, a megrendelt kaspó, mint kültéri kaspó céljából nemigen fog helytállni, dekorelemként akkor is számíthatunk rá. A különlegesebb például vaníliakrém színű virág cserép, rattan virágtartó példányok pedig kimondottan esztétikus daraboknak tekinthetők. Egyszóval ha virágtartó, agyag fa virágláda, balkonláda tartó, terracotta cserép stb. után kutakodunk, a jó vásár garantált. A Praktiker kínálatában kapható dizájner darabok ugyanis a legmagasabb esztétikai nívót képviselik.  Ha azonban a jó vásárnál is jobbat szeretnénk nyélbe ütni, megfontoltan kell döntenünk. Vagyis ha nemcsak szép, de funkcionális példányokat is szeretnénk kézhez kapni, bölcsen tesszük, ha elmerülünk kicsit a részletekben.


 


hasplasztika, mellplasztika, zsírleszívás, orrplasztika

Azonban fontos megjegyezni, hogy minden plasztikai sebészeti beavatkozás kockázatokkal jár, és mindig alaposan meg kell fontolni az előnyöket és a kockázatokat. A mellplasztika és hasplasztika nem mindenkinek ajánlott, és csak azoknak a személyeknek kell elvégeztetniük, akiknek az egészségi állapota és a mentális állapota megfelelő a beavatkozáshoz. Növeld a termelékenységedet azzal, hogy kedves ember vagy a munkahelyeden. Ha egy zsírleszívás dolgozó azzal tölti az idejét, hogy gonoszkodik a munkatársaival, és feszültséget okoz, az gátolja a munka elvégzését. Pedig, ha proaktívan kedves vagy egy orrplasztika munkatársaival, elkerülheted az időt pazarló konfliktusokat.


virágboltok, virágrendelés online

Tornázzon, hogy javítsa a testét, a hangulatát és az életét. Semmi sem emeli fel jobban a hangulatot
és ébreszti fel az elmét, mint a virágboltok és egy vérpezsdítő edzésprogram, amely az egészséges életmódhoz is
óriási értéket ad. Ráadásul, ha fitt , természetesen sokkal nagyobb lesz a virágrendelés online önbizalma, és ez mindenre
átragad, amit tesz.


Női fitness, személyi edző

Próbáld meg kihasználni a lépcső alatti szabad helyeket extra kollagének tárolásra. Ezek segítségével néhány
tisztességes női fitness méretű fiókot kaphatsz, amelyekben több dolgodat tarthatod. Ezek a területek
kellemesen hűvösek is, így remek tárolóhelyet biztosítanak a melegre vagy melegre érzékeny személyi edző
számára.


mosdókagyló, bútor

CD profil, UD profil, üvegszövet háló, direktfüggesztő – avagy a gipszkartonozás fontosabb kellékei

 Amíg nem szembesülünk egy barkácsáruházban például a CD profil, UD profil, UW profil, direktfüggesztő, üvegszövet háló (dryvit háló), beütőék és egyéb szakkifejezésekkel, hajlamosak vagyunk úgy képzelni, hogy a gipszkarton szerelés egy egyszerű munka. Valóban nem végzetesen bonyolult, de van jó pár olyan alapfogalom és munkafolyamat, amivel nem árt tisztában lenni, ha saját kezűleg fognánk hozzá a tetőtér burkolásához vagy a szoba kettéválasztásához. Ebben a cikkben ezeket tekintjük át nagyvonalakban.


Bútor, dekoráció

A változás önmagában ijesztő lehet, de a sikeres személyes fejlődés egyik kulcsa ennek a félelemnek a leküzdése. A személyiségfejlesztés az önmagunkban történő pozitív változások elősegítésének művészete. Ezt a művészetet nem lehet gyakorolni anélkül, hogy felismernénk, hogy a külső világ is folyamatosan változik mint. A külső változások elfogadása jobb eredményekhez vezethet, ha a belső változásokat ösztönözzük.
 


Étkészlet

 Egy étkészlet, tányérkészlet vagy kávés pohár nem pusztán az étel, ital tálalására szolgál. Ha az emberek csak a funkcióra fókuszálnának még mindig fatányérokból ennénk. Hiszen olcsó, szükség esetén saját kezűleg is elkészíthető, és a célnak megfelel. Ehelyett szebbnél szebb, különféle stílusú tányérkészleteket, boros pohár szetteket, bögréket és kávés poharakat kínálnak az üzletek. Ezek a tárgyak nem pusztán tálalóedények. A komplett gyerekkorunkat egy pillanat alatt felidézi a nagymamánk kávés csészéje, a díszes mélytányér, a vidám családi születésnapokat az ünnepi kisvirágos, arany szegélyű étkészlet, a pasztell színű pálinkás pohár szett és a vastag üveg kancsó.  Ha újonnan vásároljuk őket, válasszunk gondosan, mert naponta nézhetjük őket, sok évig elkísérnek majd.


Betonipari gép, hulladékfeldolgozó gép

Szánj időt a pihenésre. Ha túlhajszolod magad, az nemcsak az egészségednek árt, de az egyszerű feladatokat is sokkal nehezebbé teheti. A betonipari gép csak bizonyos ideig képes egy adott dologgal foglalkozni. Szükséged van egy kis pihenőidőre, hogy kitisztítsd a fejed, és hogy felfrissülve és készen állva térj vissza a hulladékfeldolgozó gép munkához.
 


Generálkivitelező, generálkivitelezés

A mentális és a fizikai egészségre hatással van egy generálkivitelező, hiszen fontos, hogy a test és az elme egészséges legyen. Ha boldogabbnak és fizikailag egészségesebbnek szeretnéd érezni magad, használd a személyiségfejlesztést, hogy elérd a céljaidat és teljesebbnek érezd magad. Jegyezd meg egy generálkivitelezés cikk tippjeit, és új lendületet kapsz az élethez!
 


medence takaró

medence takaró fólia a medence vize és a külvilág között képez egy fizikai réteget. Vagyis véd a külső szennyeződések és a napsugárzás negatív hatásai, az algásodás ellen. Ha tehát hosszabb időn keresztül szolgálaton kívül lesz a medence, érdemes a ponyvát ráteríteni. Ha ugyanis a szennyeződések nem lepik el a vizet, azzal sok vegyszert/vesződséget spórolhatunk meg magunknak ha, eljön a takarítás ideje. Értelemszerűen a takaró a medence téliesítésekor is nélkülözhetetlen – az időjárási elemekkel/algásodással szembeni hatékony védelem csakis eme alkalmatosság segítségével lehetséges. Ugyanakkor a takaró a párolgás mértékét is csökkenti, vagyis medence melegítő funkcióban is számíthatunk rá. Ez utóbbi feladatkörben különösen jó szolgálatunkra lehet a szolár medence takaró, amely hőszigetelő kialakításánál fogva kimondottan a napenergia hasznosításában jeleskedik. Akármelyik változat mellett is döntünk, a ponyvák mind időjárás- és UV-álló anyagból készülnek, minden körülmények között számíthatunk rájuk.


Ágyneműhuzat

Az ágyneműhuzat feladata elsősorban a paplan és a belső párnák védelme, valamint az alvási komfort javítása. Egy jó minőségű, például Naturtex paplan védelméről érdemes gondoskodni a megfelelő ágynemű kiválasztásával.

A pamut az ágyneműk leggyakoribb alapanyaga. A pamutot a gyapotcserje terméséből állítják elő. A termés magjainak héja érett állapotában szálasodik, ebből nyerik ki az akár 60 méter hosszúságot is elérő pamutszálakat. A pamutszálak textillé alakítására többféle szövési, hurkolási mód is létezik. A szövés technikája alapján különböztetjük meg a különféle pamut alapanyagból készült textíliákat. A legyakoribb pamut alapú ágyneműhuzatok anyagok a szatén, damaszt, jersey, perkál, flanel, és a krepp. Azonban az olyan nem pamut alapú, de 100%-ban természetes alternatívák, mint a lenvászon, a tencel vagy a selyem is megtalálták a helyüket, és egyre népszerűbbek. A lélegző pamutból készült ágynemű garnitúra egyszerűen verhetetlen. Kiváló nedvszívó és légáteresztő képességük miatt alváskomfort tekintetében a mesterséges szálak nem vehetik fel velük a versenyt. Nézzük a leggyakoribb anyagokat kicsit részletesebben.


Farsang webshop, vintage webáruház

Az egyik leghálásabb és leggazdagabb dolog, amit tehetsz, az egy új Farsang webshop nyelv elsajátítása. Sok felnőtt soha nem követi ezt a célt, azzal az indokkal, hogy nem tudnak olyan jól megtanulni egy második nyelvet, mint a gyerekek. Ennek az az oka, hogy sokan nem hajlandóak napi egy-két óránál többet szánni a tanulásra. A csecsemők naponta akár 16 órán keresztül is ki vannak téve a nyelvnek. Egy vintage webáruház eredményének javítása érdekében fontold meg, hogy napi 6 órát szentelsz a tanulásra.
 


virágmag

 

Digitális tolómérő, derékszög, ácsderékszög, colostok, fém vonalzó – egyenesen a legjobb!

A precíz távolság- és szögmérés, a vízszintezés az építőipari, mérnöki, kézműves szakmákban egyaránt alapvető jelentőséggel bír. Ha szeretnénk percízen elvégezni ezeket a műveletek, a megfelelő célszerszámok beszerzését és használatát nemigen úszhatjuk meg. Egyszóval a digitális tolómérő, a derékszög, a colostok, a derékszög, a fém vonalzóa vinkli, a libella, az ölesléc kötelező eszközök. Persze nemcsak a profi asztalosok, kőműves meseteremberek szerszámosládájában van biztos helyük. A lelkes amatőrök készletei közt is kinyújtásnyi távolságban kell lenniük. Ugyanis például felújítás idején a távolságok/szögek szemmel való megolvasása/az „elég vízszintesnek tűnik, jól lesz az úgy” hozzáállás egyet jelent a ráfizetéssel. Ha azonban a tolomero, a mérőléc, az asztalos, a lakatos derékszög kéznél van, és használjuk is őket, nagyot nemigen tévedhetünk. Nézzük, mit tanácsos tudni még a tárgyban!


Ajtó

A bejárati ajtó rögtön két típusba sorolható: kültérre nyíló bejárati ajtó és beltérre nyíló bejárati ajtó. A kültérre nyíló bejárati ajtó – mint neve is mutatja – kültérre, a szabadba nyílik. Elsősorban családi házak esetében lesz ilyenre szükségünk, de a régebbi körfolyosós házakban lévő lakások bejárata is ilyet igényel. A beltérre nyíló bejárati ajtó beltérre, elősorban lépcsőházba, folyosóra nyílik Ettől még nem beltéri ajtó! vagyis leginkább társasházakban, panelházakban lévő lakások esetében lesz erre a típusra szükségünk. A nyílószárnyas beltéri ajtók ha nincs elegendő helye, akkor tolóajtó vagy harmonikaajtó is alkalmazható.
 


Ruhásszekrény

Hogyan rendezzük be a hálószobát?

A hálószoba célja a nyugodt pihenés biztosítása, amit legkönnyebben a kevesebb több alapelv alkalmazásával érhetünk el.

  • Annyi bútor, amennyit egy hálószoba bútor szett tartalmaz, bőven elegendő. Ágykeret, éjjeliszekrény, ruhásszekrény – egy kisebb méretű hálószobában semmi másra nincs szükség.
  • Ha egy mód van rá ne tegyünk a hálószobába televíziót és ne ott alakítsuk ki a dolgozósarkot sem. A tévéképernyők, monitorok által kibocsátott kékes fény bizonyítottan megnehezíti az elalvást.
  • Ügyeljünk rá, hogy zsúfoltsággal, felesleges tárgyak halmozásával, túl mozgalmas, élénk dekorációval, harsogó berendezéssel ne tegyük tönkre annak nyugalmát.
  • A komplett hálószoba bútor szettek választéka óriási. A gyártótól függően a szetthez illeszkedő kiegészítő elemek, például komód, szobainas, tükör, ruhatartó állvány stb. is kaphatók.
  • Hálószoba bútor szett esetében az ágy kategória általában csak az ágykeretet jelöl, ágyrács és matrac külön kapható. Ennek oka, hogy az ágyalappal, fekvőkomforttal és szélességgel szemben támasztott elvárások nagyon egyediek. Éppen ezért kapható ágykeret 160x200, 180x200 és 140x200-as méretben is. Természestesen hozzájuk illő méretű matrac és fedőmatrac, valamint vékonyabb kivitelű vendégmatrac is kapható a Praktikernél.

Melyek a leggyakoribb ágy és matrac méretek?

Egyszemélyes ágy esetében a leggyakoribb méret a 90x200 matrac és ágykeret esetében egyaránt. Kétszemélyes ágyaknál a legkedveltebb méret az 160x200 matrac, ágykeret és ágyrács esetében egyaránt. Ez egyfajta köztes megoldás a kisebb helyekre ideális 140x200 matrac, és az igazán királyi, viszont sok helyet foglaló 180x200 matrac és ágykeret között.


led reflektor

A LED reflektor hosszú élettartamú energiatakarékos, világítási megoldás, amely a legkülönbözőbb helyzetekben gondoskodik amegfeleő megvilágításról. A "LED" a "Light Emitting Diode" olyan technológiát jelent, amely hatékonyabb és tartósabb fényforrást biztosít, mint a hagyományos izzók. A LED reflektorok kiválóan alkalmasak nagy területek megvilágítására, legyen szó kültéri vagy beltéri használatról, így gyakran alkalmazzák őket kertekben, parkolókban, sportpályákon, raktárakban, és műhelyekben is. A mozgásérzékelős lámpa kényelmes megoldás abban az esetben, ha saját területünket akkor akarjuk megvilágítani amikor arra sétálunk sötétben. Nagyszerű passzív vádelem az illetéktelen behatolók elriasztására. Emellett előnyei közé tartozik az alacsony energiafogyasztás, amely jelentős megtakarítást jelent a hosszú távú üzemeltetés során. Ezenfelül hosszú élettartamuk miatt ritkábban szükséges őket cserélni, ami további költségmegtakarítást és környezetvédelmi előnyöket jelent. A LED technológia lehetővé teszi a fényerő és a színhőmérséklet pontos szabályozását is, így a felhasználók testreszabhatják a világítást saját igényeiknek megfelelően. A LED reflektorok sokoldalúsága miatt különféle alkalmazásokban jelennek meg, beleértve a biztonsági világítást, amely növeli a láthatóságot és csökkenti a balesetek kockázatát éjszaka. Emellett esztétikai célokra is használják, kiemelve a tájépítészeti elemeket, épületek homlokzatait vagy kiállítási tárgyakat.


Konvektor

A modern elektromos fűtőpanel, konvektor tökéletes választás azon háztartások számára, ahol gazdaságos és energiatakarékos módon kívánnak fűteni. Tekintse meg választékunkat! Kínálatunkban a legjobb fűtőpanel árak mellett minden helyiségbe és hőmérséklet igényre megtalálhatja az ideális választást.


kanapéágy

A nappali bútor – a kanapéágy, dohányzóasztal, komód, nappali fal – helyes megválasztása és elrendezése nagyban befolyásolja e fontos helyiségnek nem csak a hangulatát, megjelenését, de a használhatóságát is. Éppen ezért nem mindegy, milyen bútort választunk, mit hová teszünk.

A nappali minden otthon középpontja. Itt jön össze a család, itt töltünk együtt pihentető órákat: játszunk, olvasunk, ünneplünk vagy tévézünk. A nappali bútorainak, berendezésének ezért nemcsak jól használhatónak kell lennie, hanem növelnie kell az otthonossági faktort, és ideális esetben tükröznie kell a lakók személyiségét is. E sokrétű feladatnak nem is olyan könnyű megfelelni, hiszen egy kicsike térben is szükségünk van kanapéágyra és tárolási lehetőségre, komódra vagy nappali szekrénysorra, nappali falra. A lakberendezés általános alapelvei - a rendelkezésre álló hely felmérése, igényeink pontosítása, tervezés, stílus, színek kiválasztása stb. Nagy terek esetében jól mutat két, egymással szembe állított kanapé vagy egy sarokkanapé


minőségellenőrzés, takarítás

Megsértődsz, ha mások sértegetnek vagy lekezelnek? Hát persze! Takarítás! Így természetes, hogy adj
magadnak egy kis szünetet, amikor elkezdesz kételkedni a külsődben, az életedben vagy a
képességeidben. Ha nem tudsz valami szépet mondani magadról, akkor biztos, hogy a minőségellenőrzés miatt egyáltalán nem
szabad semmit sem mondanod.


zártszelvény ár, korlát

Mindenkinek szüksége van zártszelvény ár segítségre. Az egyik módja annak, hogy segíts magadon, az, hogy segítesz másokon. Ha segítesz másokon, akiknek szükségük van rá, az bizonyos elégedettséget ad, és hasznodra válik azzal a korlát személlyel együtt, akinek segíteni tudtál. Próbáld ki, és nézd meg, hogyan segít neked másokon segíteni.
 


Bor és borrendelés

Környezetbarát: Az egyre több embernek fontos a fenntarthatóság és az ökológiai lábnyom csökkentése, így a jó boroknál is előnyös, ha a borászat környezetbarát és fenntartható módon működik.
Személyes ízlés: Végül, de nem utolsósorban, a jó bor az, amely a személyes ízlésünknek megfelelő. Mindenkinek más és más az ízlése, így a jó borok megítélése is szubjektív. A jó bor az, amely örömet okoz, amelyet élvezettel fogyasztunk, és amelyet emlékezetesnek találunk.
Vedd körül magad a természettel, és keresd a gyógyító erőt Isten egy bor teremtésének élvezetében. Teremtése az ő nevéről tesz tanúbizonyságot, és a természetben való tartózkodás nagyon megnyugtató és vigasztaló. Tegyen egy borrendelés sétát a természetben, napozzon a hátsó kertben, élvezd az úszást, menj el madarakat megfigyelni; bármit is választasz, építsd be ezt a tervedbe.
 


izzó

Azóta, hogy az első izzó Edison műhelyében felizzott, sok minden történt a világítás területén. Megjelent a neoncső, a halogén fénycső, a mozgásérzékelős, energiatakarékos izzó, az infra izzó. Eközben olyan híres cégek alakultak, mint a Tungsram. A fejlődés következő állomását a LED-es technológia hozta el. A LED fénycső, a mindenütt jelenlévő E27 LED izzó, a LED csík-rögzítő LED szalag profil ma már a legtöbb háztartásban megtalálható. Az evolúció következő lépcsőfokát képviselő okos izzó megoldások, mint a Philips Hue, a Superstar pedig várhatóan hamarosan megjelennek.
 Egy átlag LED izzó, például a legtöbb háztartásban fellelhető E27 LED izzó 80%-kal kevesebb áramot fogyaszt, mint egy hagyományos izzó.


társasházi törvény, ügyvédi iroda

Elszalasztod a lehetőségeket, ha elkerülöd a fontos döntések meghozatalát. Nem szabad elkerülnöd egy társasházi törvény döntéshozatalt, még akkor sem, ha úgy érzed, hogy nem rendelkezel minden információval. Ne hagyatkozz kizárólag az ösztöneidre. Még egy ügyvédi iroda hibáiból is sokat tanulhatsz, mert akkor tudod, mit ne tegyél. Legközelebb jobb döntést fogsz hozni.
 


macbook, laptop és notebook

Az okostelefon integritás és a tiszta lelkiismeret fenntartja az önbecsülésedet, és az önbecsülés kulcsfontosságú a személyes fejlődésben! Ne spórolj, ne keress laptop és notebook kifogásokat, és ne adj magadnak más okot arra, hogy úgy érezd, nem a legjobbat nyújtod az életnek. Mindezek az apró dolgok olyan súlyt jelentenek, amely bűntudattal terhel és megállítja a sikeredet, nem is beszélve arról, hogy nem tudsz majd jól aludni.
 


tűzhely

Definíció szerint a tűzhely sütés-főzés céljából kialakított állandó alkalmatosság. Számos különbég felfedezhető a felsorolt típusú eszközök között – legelsősorban az, hogy milyen módon működnek. A gázvezetékre köthető vagy palackos gáztűzhely, az elektromos tűzhely, a villanytűzhely, a kombinált tűzhely, a kerámialapos tűzhely mind eltérő megoldással működnek. A működésmód mellett természetesen a különböző extra funkciók és persze a gáztűzhely árak is különbséget tesznek a termékek közt. Ezek szerint beszélhetünk tisztán funkcionális vagy extrákkal felszerelt, illetve olcsó és kevésbé olcsó tűzhely modellekről. A különböző márkák, az Orion tűzhely, a Beko gáztűzhely sütő termékei között is létezhetnek különbségek. Nézzük tehát, mit kell tudni a tárgyban bővebben!


irodai forgószék

Miben különbözik egy egyszerű gurulós szék egy irodai forgószéktől? A hosszútávú ülés alapból nem egészséges, de ha már muszáj ülnünk, a lehető legkíméletesebb megoldást érdemes választanunk. Ebben nagy szerepet játszik az irodaszék vagy az irodai forgószék. Ezeken például egyenesen kell tartanunk a hátunkat, nem süllyedhetünk bele a kényelmes háttámlába. Kialakításuknál fogva a helyes pozícióba „kényszerítik” a testet, ezáltal csökkentik a hát- és fejfájást, a vállak és a nyak feszültségét.


LED lámpa

A LED spot lámpák és egyéb beépíthető LED lámpák lehetővé teszik a fókuszált és diszkrét világítást. A spot lámpa fénye a reflektoréra emlékeztet: a fény iránya többnyire állítható és koncentráltan a fókuszált irányba szóródik. Elsősorban kisebb területek irányított fényű megvilágítására alkalmas (pl. fürdőszoba, olvasólámpa, konyhapult), de több, megfelelően elhelyezett (például mennyezetbe süllyesztett) spot lámpa használatával az általános világítás is jól megoldható, de a tér egyes elemeinek dekorációs célú megvilágítására is előszeretettel használják. Különálló, mennyezeti sínre szerelhető és beépíthető spot lámpa is létezik, válasszuk a céljainknak leginkább megfelelőt.


hőmérő

Mi célt szolgál a hőmérő?

A hőmérséklet az egyik legalapvetőbb fizikai mennyiség, amely befolyásolja mindennapi életünket, egészségünket. A hőmérő egy mérőeszköz, amely képes a környezeti hőmérséklet mérésére. Különböző típusai más-más módszerekkel és anyagokkal dolgoznak. Már az ókori görögök is tudták, hogy a levegő kitágul, ha meleg van, és összehúzódik, ha hideg. Az üvegcsővel és folyadékkal ellátott hőmérők azonban csak körülbelül 350 éve léteznek.


down pillows, personal development

Personal development consists of activities that develop a person's capabilities and potential and helps down pillows as well, build human capital, facilitate employability, and enhance quality of life and the realization of dreams and aspirations.Personal development may take place over the course of an individual's entire lifespan and is not limited to one stage of a person's life.


mérleg

Definíció szerint a mérleg testek tömegének mérésére szolgáló készülék. Ebből következően a személymérleg olyan mérleg, amely az emberi testek súlyának megállapításához használatos. A személymérleg legnagyobb, legismertebb csoportját természetesen a fürdőszobai mérleg jelenti. A fürdőszoba mérleg, amely szobamérleg, testsúly mérleg néven is ismerős lehet, többféle típusban rendelkezésre áll. Létezik mechanikus és digitális személymérleg, ugyanakkor napjainkban egyre elterjedtebbek a különböző okosmegoldások is. Ezek a kilogrammok mellet a test zsír-, víz- és izomtömegének megállapítására is képesek – sőt akár még az internetre is csatlakoztathatók.


szalagcsiszoló

A kézi szalagcsiszoló akkor ideális, ha a régi, elöregedett festék- és lakkréteget szeretnénk nagyon gyorsan, nagyon nagyméretű felszínekről eltávolítani. Különösképpen jó szolgálatot tesznek fa csiszológép, fa csiszoló minőségükben fa és más puha anyagok felületkezelése során. A finomabb műveletekhez, íves felületekhez mindazonáltal nem felétlenül a legjobb választást jelentik.
A rezgőcsiszoló lényegét a rezgő-vibráló mozgása adja; általában merev csiszolótalppal szerelik a gyártók. Ebből fakadóan lehengerlő hatékonysággal csiszol, tisztít, szabadít meg a festék, lakkrétegektől. Viszont a nehezen elérhető felületekhez, görbék megdolgozásakor ne ezt a típust válasszuk.
<-- Vissza a Online marketing partnereink blog oldalra!